Actualitate

Femeia şi copiii terorizaţi 20 de ani de capul familiei, fără ca să intervină cineva

Un bărbat de 48 ani din localitatea olteană Morunglav a ajuns cunoscut recent în toată România din cauza unui filmuleţ oripilant în care apare tăindu-i gâtul calului de povară care n-a putut trage o căruţă încărcată cu nisip. După mediatizarea cazului, au ieşit la iveală nenumărate plângeri înregistrate la Poliţie pe motiv că-şi terorizează familia.
Un bărbat de 48 ani, din Morunglav, judeţul Olt, a oripilat Internet-ul după ce duminică, 8 decembrie 2018, a omorât calul, tăindu-i gâtul, pur şi simplu, pentru că nu a mai putut trage o căruţă încărcată cu nisip. Mai multe fotografii au fost postate pe Facebok de un sătean ajuns în Olt din Maramureş, în urmă cu un an, singurul care a luat atitudine. Aşa a ieşit la iveală faptul că bărbatul, pe nume Petre Gheorghe, îşi terorizează familia – soţia şi cei şapte copii, cel mai mare de 21 ani, cel mai mic de 2 ani – de aproape 20 de ani, fără ca poliţia, primăria sau Protecţia Copilului să-l deranjeze. După ultima faptă a fost căutat acasă pentru a fi audiat, nu a fost găsit, iar poliţiştii i-au lăsat, simplu, o citaţie, deocamdată având simpla calitate de bănuit, nu învinuit (se fac cercetări in rem pentru omorârea unui animal cu intenţie).
Pe numele lui Petre Gheorghe sunt patru dosare penale înregistrate, cel mai vechi din 2014, de când şi-a bătut copilul, în instanţă dispunându-se, spune DGASPC, încetarea acţiunii penale. În 2015 a săvârşit un furt, dar fapta s-a prescris. În iulie 2016, în decurs de patru zile se înregistrează pe numele lui alte trei dosare, două conexându-se, unul de ameninţare, altul de ameninţări, loviri sau alte violenţe şi distrugere, ajunse la parchet. Nimic despre violenţă în familie, deşi concubina bărbatului, Anişoara Lăpădat, a declarat că a făcut mai multe plângeri, „şi astăzi mă duc din nou, iar dacă nu se ia măsuri, merg mai departe“.
Între timp o asociaţie creştină i-a cumpărat femeii şi celor patru copii pe care îi are în grijă (unul de 10 ani, unul de 8, unul de 6 şi cel mai mic de 2 ani) o casă în localitate, vecinul care a făcut public totul ajutând-o să igienizeze şi să-şi adune câteva obiecte de mobilier absolut necesare.

Sursa: http://ziare.eclub.ro