Actualitate

Explozie la Uzina Mecanică Băbeni. O persoană a murit

O explozie s-a produs, joi după-amiază, la Uzina Mecanică Băbeni, din judeţul Vâlcea. Potrivit unui anunţ la 112, o persoană a fost surprinsă de explozia unui proiectil. În pofida eforturilor echipajului SMURD sosit la faţa locului, bărbatul nu a putut fi salvat.
La faţa locului, a sosit şi un elicopter SMURD. Dacă victima va fi stabilizată, ea va fi transferată la cel mai apropiat spital de specialitate. Victima are până în 30 de ani.
Uzina Mecanica Băbeni, din judeţul Vâlcea, înfiinţată în anul 1981 ca o societate făcând parte din Sistemul Naţional de Apărare, are două capacităţi de fabricaţie: capacitate militară de încarcare produse de artilerie şi delaborare muniţie; capacitate de execuţie ambalaje de lemn pentru industria militară.
Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea au confirmat primirea apelului, precizând că la faţa locului au fost trimise un echipaj cu o autospecială de stingere şi un echipaj SMURD.
Potrivit ultimelor informaţii primite, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea a confirmat existenţa unei victime – un tânăr în stop cardio-respirator. „Se fac manevre de resuscitare”, au transmis pompierii.
Echipajul SMURD a preluat o altă persoană – mama victimei, care a suferit un atac de panică. .

Sursa: http://ziare.eclub.ro