Actualitate

Examenele pentru obţinerea permisului de conducere au fost suspendate

Examenele pentru obţinerea permisului de conducere au fost suspendate de astăzi, în contextul apariţiei şi răspândirii COVID-19.
Activitatea de examinare în vederea obţinerii permisului auto, atât la proba teoretică, cât şi practică, a fost suspendată, începând de astăzi, pentru o perioadă de 30 de zile, cu posibilitatea de prelungire în funcţie de evoluţia situaţiei actuale.
Conducerea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Gorj a hotărât majorarea timpului de soluţionare a tuturor operaţiunilor specifice de înmatriculări şi permise desfăşurate la ghişee, la zeceminute, prin utilizarea exclusivă a platformei de programare online.

Paşapoarte doar pentru cei care călătoresc

Serviciul Public Comunitar de Paşapoarte Gorj va prelua cererile pentru eliberarea paşapoartelor simple şi electronice, precum şi a celor temporare numai pentru persoanele care prezintă documente din care rezultă necesitatea unor călătorii care se vor efectua în cel mult 30 de zile de la momentul înregistrării cererii, exclusiv în baza programărilor online.
„Transmiterea paşaportului simplu electronic, de la sediul Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte la adresa de domiciliu/reşedinţă din ţară a titularului sau a persoanei care a formulat cererea, prin serviciul de curierat, se va face exclusiv în baza unei solicitări adresate prin e-mail/poştă de către titular, respectiv persoana care a formulat cerere/părintele/reprezentantul legal în cazul minorilor cu vârsta sub 14 ani. Primirea cererilor la exercitarea dreptului la libera circulaţie în străinătate/istoric paşapoarte/scutire taxe vamale precum şi furnizarea datelor din Registrul Naţional de Evidenţă a Paşapoartelor Simple şi eliberarea adeverinţelor/comunicărilor corespunzătoare se va efectua exclusiv prin corespondenţă poştală sau electronică şi numai persoanelor care prezintă documente care justifică urgenţa solicitării”, se arată într-un comunicat de presă.

Sursa: http://ziare.eclub.ro