Actualitate

Elevul care şi-a ameninţat profesoara că o bate a fost exmatriculat

În urma întrunirii Consiliului Profesoral al liceului unde s-a petrecut incidentul, Colegiul Tehnlogic „Căpitan Nicolae Pleşoianu” din Râmnicu Vâlcea, s-a decis ca elevul să fie exmatriculat, fără să mai aibă dreptul de a se reînscrie la şcoala în cauză. Profesorii au mai decis să-l pedepsească şi pe colegul care a filmat totul, deşi acesta susţine că nu l-a postat el pe internet. Aşadar, cameramanul de ocazie s-a ales cu o mustrare scrisă şi nota scăzută la purtare.
Reamintim că elevul de 20 de ani, S.R., nu este la prima abatere, el a mai fost exmatriculat şi apoi reintregrat în învăţământ. Băiatul a fost condamnat în urmă cu trei ani pentru o tâlhărie.
Lucrurile s-au precipitat după ce scena a fost postată pe YouTube, iar cazul a ajuns în atenţia presei. Aşa a devenit public dialogul halucinant dintre profesoară şi elevul recalcitrant, petrecut joi dimineaţa, 13 septembrie, la ora de curs. Acesta îi cere imperios să-i demonstreze unde a greşit, bate cu degetul în catedră, încearcă să-şi intimideze dascălul, se arată netulburat când i se aduce la cunoştinţă că se va alege cu nota scăzută la purtare, susţine că vorbeşte cum vrea, iar la final adaugă către colegii de clasă, în timp ce se îndreaptă spre bancă: „Mă piş pe ea! O bat când iese din şcoală!”.
Ieri dimineaţă, elevul a fost audiat la Poliţie, iar în urma cercetărilor s-a decis reţinerea acestuia pentru 24 de ore însă a expirat ordonanţa de reţinere. Pe site-urile instanţelor de judecată nu a apărut, până la ora la care publicăm acest material, nici o informaţie despre acest caz. Poliţia Râmnicu Vâlcea a deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de ameninţare.

Sursa: http://ziare.eclub.ro