Actualitate

Ecologizare pe malul Jiului

O acțiune de ecologizare a râului care „taie” Târgu-Jiul a avut loc sâmbătă, 11 iulie 2020,  la barajul de la Vădeni. Acțiunea a fost organizată de către Prefectura Gorj, împreună cu Consiliul Județean Gorj, prin Serviciul Județean de Gestionare a Deșeurilor și Activităților de Salubrizare Gorj, Inspectoratul de Situații de Urgență, Salvamont Gorj, Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj și Hidroelectrica.

Ecologizarea de la barajul de la Vădeni s-a efectuat acolo unde ploile din ultima perioadă au adus cantități uriașe de gunoaie. S-au alăturat acțiunii și Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, Ninel Muja, vicepreședintele Consiliului Județean Gorj, conducerea și reprezentanții Serviciul Salvamont, Serviciul de Gospodărire a Apelor, Serviciul Judeţean de Gestionare a Deșeurilor și a Activităților de Salubrizare, Hidroelectrica dar și numeroși voluntari.

Rezultatul a fost strângerea a circa 1000 de saci de PET-uri, aduse în cea mai mare parte de viitura de acum două săptămâni.

„Împreună putem face orice! Le mulțumesc tuturor celor care ni s-au alăturat la această acțiune!”, scria, în semn de recunoștință, pe pagina sa de Facebook, președintele C. J. Gorj, Cosmin Popescu.

Cum în România nicio faptă bună nu trebuie să rămână nepedepsită, liderul PNL Gorj, Dan Vîlceanu, a dat un comunicat de presă, în care a acuzat că cei doi lideri PSD se află în campanie electorală, în loc să se ocupe de limitarea răspândirii îmbolnăvirilor de coronavirus în județ. Bineînțeles, Vîlceanu dă vina pe PSD pentru faptul că sute de bolnavi de COVID s-au externat la cerere din spitalele din România, dar și pentru că amână legea privind carantina.

De remarcat cu multă atenție și îngrijorare este faptul că, măcar deocamdată, nici domnul Vîlceanu, nici altcineva din PNL, nu au acuzat PSD-ul că acțiunea de ecologizare a fost, de fapt, o ștergere de urme a viiturii provocate de pesediștii cei răi acum două săptămâni, ca să aibă un motiv plauzibil să se sustragă de la lupta cu coronavirusu’…