Actualitate

Drumul dintre două comune, rupt din cauza ploilor

În judeţul Vâlcea un drum care leagă două comune s-a rupt în noaptea de miercuri spre joi, din cauza ploilor. Potrivit autorităţilor, localnicii din Slătioara nu au rămas izolaţi, având la dispoziţie rute ocolitoare. 50 de gospodării au fost afectate. Autorităţile lucrează de la primele ore ale dimineţii pentru a oferi alternative auto.
„Drumul comunal Coasta Cerbului, din comuna Slătioara, a fost afectat de ploi, fiind rupt pe o distanţă de circa 50 de metri. A fost anunţat administratorul drumului, urmând a fi montate indicatoare de avertizare”, au anunţat joi dimineaţa reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Vâlcea. Potrivit aceleiaşi surse, nu sunt persoane izolate, pentru că în zonă există rute ocolitoare, iar personalul din cadrul Primăriei Slătioara s-a mobilizat cu utilaje pentru repararea provizorie a drumului.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, lt. col. Cătălin Popescu, a declarat că evenimentul a fost anunţat, la 112, în jurul orei 04.45. „Datorită infiltrărilor de apă, s-a produs o alunecare de teren care a dus la prăbuşirea platformei drumului comunal care face legătura între localităţile Slătioara şi Vaideeni”. Este vorba despre un drum asfaltat în lăţime de patru metri. „Sunt afectate 50 de gospodării, accesul auto prin Slătioara sau numai spre Vaideeni”. În această dimineaţă, Centrul Local pentru Situaţii de Urgenţă intervine cu un buldoexcavator şi un tractor pentru degajarea de zăpadă a unui traseu alternativ, au mai declarat cei de la ISU Vâlcea.

Sursa: http://ziare.eclub.ro