Actualitate

Drum blocat de săteni pentru ca maşinile să nu mai cadă în gropi

Localnicii dintr-un sat din judeţul Gorj au blocat circulaţia pe un drum comunal după ce două autoturisme au ajuns în gropi de mari dimensiuni şi nu au mai putut să plece.
Gropile în drumul betonat au apărut în urma efectuării unor lucrări de introducere a reţelei de canalizare, iar localnicii nu au vrut ca şi alţi şoferi să aibă de suferit. Daniel Pupăzan, un localnic din sat, spune că lucrările nu au fost executate corespunzător: „Au decopertat pământul şi au uitat să-l mai pună la loc. După ce au pus balastul, iar de la atâtea ploi s-a surpat pământul. Când am văzut că nu am pe unde să trec, am mai luat nişte semne de circulaţie cu încă un domn care locuieşte în sat am blocat drumul, pentru că pe timpul nopţii era un mare pericol pentru ceilalţi şoferi“.
Lucrătorii firmei au venit ieri dimineaţă şi au remediat, astfel acum s-a reluat circulaţia pe drumul comunal in satul Cîlnicul de Sus, din comuna Cîlnic.

Betonul de pe marginea drumul este mai subţire decât cel de pe mijloc

Daniel Pupăzan a mai constatat că stratul de beton turnat în urmă cu câţiva ani este mai subţire în mijlocul drumului şi mai gros în laterale: „Am descoperit că exista o diferenţă foarte mare la beton. Ne-a frapat faptul că pe margini betonul turnat în anul 2013 are undeva la 9 centimetri grosime, iar în mijloc este de 20 de centimetri“. Primarul localităţii Cîlnic, Dumitru Vulpe, nu a putut fi contactat pentru a ne explica ce s-a întâmplat.

Sursa: http://ziare.eclub.ro