Actualitate

Doi primari din Gorj participă la protestul „15 minute de grevă generală. România vrea autostrăzi”

Primarii oraşelor Rovinari şi Turceni, din judeţul Gorj, au anunţat că vor participa la protestul „15 minute de grevă generală. România vrea autostrăzi”.
Primarul oraşului Rovinari, Dorin Filip (ALDE), a anunţat că va participa la protestul din data de 15 martie cu angajaţii din primărie şi o parte din consilierii locali: „15 minute de grevă generală. Gorjul vrea drum expres! În data de 15 martie 2019, în mai multe localităţi din România se va protesta, timp de 15 minute, sub titulatura «15 minute de grevă generală. România vrea autostrăzi». Întrucât în Gorj nu avem nici măcar un drum expres, fapt care îngreunează prezenţa investitorilor şi dezvoltarea economică a judeţului, am decis, în calitate de primar, împreună cu angajaţii Primăriei şi cu o parte dintre consilierii locali, să ne alăturăm şi noi protestului din 15 martie. În acest context, provoc primarii localităţilor situate pe traseul drumului european 79, propozabil a deveni drum expres, să se alăture protestului desfăşurat la nivel naţional, şi să cerem împreună alocarea de fonduri pentru construirea drumului expres care să lege Gorjul de aeroportul din Craiova şi de autostrada ce urmează a se construi între Piteşti şi Craiova. Sper într-o reacţie pozitivă din partea primarilor din Turceni, Bâlteni, Drăguţeşti şi Târgu Jiu“, a anunţat primarul Filip pe pagina sa de Facebook.
Provocarea a fost acceptată de primarul oraşului Turceni, Cristina Cilibiu (PSD): „Oraşul Turceni susţine protestul «15 minute de grevă. România vrea autostrăzi!». Și Gorjul are nevoie de autostrăzi sau cel puțin de un drum expres!“.

Sursa: http://ziare.eclub.ro