Actualitate

Doi fraţi arestaţi după ce au desfigurat, în stradă, un licean şi un trecător care i-a sărit în ajutor

La finele săptămânii trecute, pe o stradă din Râmnicu Vâlcea, doi localnici, un adolescent şi un adult, au fost desfiguraţi de doi fraţi. Acum bătăuşii sunt după gratii pentru 30 de zile de arest preventiv. Unul dintre ei este recidivist.
La finele săptămânii trecute, doi fraţi care circulau pe o stradă din Râmnicu Vâlcea într-o dubă, au oprit maşina în dreptul unui tânăr şi din senin l-au luat la bătaie.
În ajutorul acestuia a sărit un trecător care a fost şi mai crunt bătut de către cei doi agresori. Cei din urmă au ajuns în spatele gratiilor în urma unor mandate de arestare preventivă emise de Judecătoria Râmnicu Vâlcea.
Poliţiştii vâlceni care cercetează cazul susţin că nu a existat un motiv clar pentru care fraţii l-au luat la bătaie pe băiatul care se întorcea de la şcoală şi pun agresiunea pe seama consumului de alcool. Cei doi bătăuşi au fost văzuţi circulând în mare viteză, într-o dubă, cu geamurile deschise şi cu sticle de bere în mână. Sticlele au fost folosite în timpul altercaţiei, alături de un spray iritant – lacrimogen, pumni şi picioare, cu care şi-au desfigurat victimele.
În plus, s-a mai stabilit că şoferul nu deţinea permis de conducere şi era şi recidivist. Bătăuşii au fost găsiţi a doua zi, cu ajutorul camerelor de luat vederi instalate în tot oraşul şi reţinuţi pentru 24 de ore.
Cele două victime au 19 şi respectiv 48 de ani, iar bătăuşii 19 şi 29 de ani. În urma leziunilor suferite, în special în zona capului, adolescentul şi bărbatul care a sărit în apărarea sa au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitatului Judeţean Vâlcea.
Iată ce se spune, printre altele, în motivarea instanţei: „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea formulată în dosarul nr.2236/P/2019. Dispune arestarea preventivă, pe o durată de 30 de zile, de la 31 mai 2019 până la 29 iunie 2019 inclusiv, a inculpaţilor: Iacob Sebastian- Florin, fără antecedente penale, pentru săvârşirea a două infracţiuni de lovire sau alte violenţe, (…) Iacob Alexandru-Răzvan, cu antecedente penale, pentru săvârşirea a două infracţiuni de lovire sau alte violenţe şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Emite mandatele de arestare preventivă pe numele inculpaţilor. Respinge cererile formulate de apărătorul inculpaţilor, însuşite de inculpaţi, privind luarea uneia dintre măsurile preventive.”
Cei doi fraţi Iacobescu se fac vinovaţi de fapte prin care „se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile”, care se pedepsesc cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă. În plus, judecătorii au mai stablit şi că „există concurs real de infracţiuni când două sau mai multe infracţiuni au fost săvârşite de aceeaşi persoană, prin acţiuni sau inacţiuni distincte, înainte de a fi condamnată definitiv pentru vreuna din ele. Există concurs real de infracţiuni şi atunci când una dintre infracţiuni a fost comisă pentru săvârşirea sau ascunderea altei infracţiuni”.

Sursa: http://ziare.eclub.ro