Actualitate

„Doamna ministru, aţi da copilului dumneavoastră aşa ceva?”

Elevii craioveni au început să primească lapte, cornuri şi mere, după şapte luni de la începerea şcolii. Cauza întârzierii a fost, ca în toată ţara, modificarea legislaţiei. Părinţii sunt, însă, revoltaţi de calitatea produselor pe care copiii le primesc de doar câteva zile la şcoală: mere sfoiegite şi cornuri vechi.
Programul guvernamental „Laptele şi cornul” a început cu stângul la Craiova şi a dus, după doar câteva zile de distribuire, la discuţii aprinse între părinţi. Cei mai mulţi se plâng pe reţelele de socializare că elevii primesc fructe stricate şi cornuri vechi. „Aşa ceva este bătaie de joc. Doamna ministru al educaţiei, dumneavoastră aţi da copilului dumneavoastră aşa ceva? Acest măr l-a primit copilul meu azi la şcoală. Cornul pe care l-a primit ieri expiră azi. Nu ştiu prin ce aranjamente s-au ales firmele care distribuie alimentele în şcolile din Craiova, dar nu aveţi pic de respect faţă de aceşti copii”, a scris mama unui băieţel din Craiova.
„Şi cornurile sunt horror! Copiii nu au putut să manânce din ele, bătaie de joc”, „Mai sunt 2 luni de şcoală şi s-au gândit acum să le dea copiilor aşa zisul corn, căci nici pâine integrală nu este! Vai de România noastră!”, au scris şi alţi părinţi pe reţelele de socializare. Unii, însă, s-au declarat mulţumiţi cu ceea ce primesc copiii la şcoală. „Mai uitaţi-vă si voi la televizor. Peste tot se vorbeşte că fructele bune sunt alea zbârcite, nu alea scoase ca din cutie. Iar cornurile înseamnă că sunt de calitate dacă au termenul de valabilitate mic. Nu le mai daţi chimicale”, au comentat aceştia.
Cei revoltaţi, însă, au reacţionat imediat: „Nu suntem nebuni să vrem să le dăm chimicale, dar nici mere pline de sfoiag. Şi nici cornuri cu care să-şi spargă capul”.

Sursa: http://ziare.eclub.ro