Actualitate

Directorul Bibliotecii Judeţene „Ion Minulescu“ a decedat

Florian Cârstea (65 ani), directorul Bibliotecii Judeţene „Ion Minulescu”, a încetat din viaţă luni, 4 februarie 2019. „Când o fiinţă apropiată nouă pleacă pentru totdeauna, abia atunci ne dăm seama, cu durere în suflet, că suntem nişte bieţi muritori”, au postat colegii.
„Când o fiinţă apropiată nouă pleacă pentru totdeauna, abia atunci ne dăm seama, cu durere în suflet, că suntem nişte bieţi muritori. S-a stins o viaţă de om, OMUL Florian Cârstea, director al Bibliotecii Judeţene Olt „Ion Minulescu”, omul care a iubit cărţile, a iubit biblioteca, a iubit oamenii! Nu există cuvinte care să ne poată alina durerea şi tristeţea! Cei ce l-au cunoscut şi au lucrat împreună pot spune că a fost un om vesel, modest, cu multă dăruire pentru meseria de bibliotecar, un om care a ajutat şi a pus umărul la nevoie“, au postat, pe pagina oficială de Facebook a instituţiei, colegii celui care timp de 43 de ani s-a dedicat cărţii. Florian Cârstea şi-a început activitatea de bibliotecar în 1976, la Comitetul de Cultură şi Educaţie Socialistă Olt. În 1990 a devenit director al Bibliotecii Judeţene Olt, ocupând funcţia până în 1994. A revenit ca director în 2014. „A suferit, a luptat şi a pierdut. A plecat cu tristeţea că nu a terminat ce a avut de terminat în această viaţă. Îi mulţumim că a existat! Fie ca sufletul lui să-şi afle liniştea!”, îşi încheie colegii din cadrul Bibliotecii Judeţene „Ion Minulescu” mesajul.
Florian Cârstea va fi înmormântat în localitatea Cristian din Braşov, unde familia sa s-a stabilit de puţină vreme şi unde şi directorul instituţiei judeţene se afla din luna decembrie, când a început investigaţii medicale amănunţite, în urma unei probleme de sănătate care l-a obligat să intre într-un concediu medical prelungit.

Sursa: http://ziare.eclub.ro