Actualitate

Din cauza vântului puternic, mii de consumatori au rămas fără curent electric

În urma rafalelor puternice de vânt din noaptea de miercuri spre joi, 5/ 6 februarie, mii de vâlceni au rămas fără curent electric şi căldură.
În Râmnicu Vâlcea au fost semnalate 25 de deranjamente, la tot atâtea gospodării, în timp ce în localităţiile Mitrofani, Mihăeşti, Suteşti şi staţiunea Olăneşti au fost avariate mai multe linii şi odată cu ele peste 1000 de gospodării au rămas în beznă la propriu.
La Mitrofani, spre exemplu, o linie a fost parţial avariată şi 14 puncte de transformare, iar 420 de consumatori întrerupţi de la linia de energie electrică.
La Mihăeşti alte şapte puncte de tranformare şi o linie au fost avariate, iar 210 gospodării nu au mai primit curent electric. La Suteşti situaţia s-a repetat în satele Verdea şi Mazili, doar că în aceste cazuri nu au fost specificate avariile defalcat.
Cel mai mult au avut de suferit localnicii şi turiştii din staţiunea oraş Băile Olăneşti. „Două linii au fost parţial afectate, 18 puncte de transformare şi 540 de consumatori întrerupţi”, a transmis şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Vâlcea, lt.col. Dan Pascaru, care a subliniat şi că 15 echipe ale Distribuţie Oltenia au fost trimise în teren pentru remedierea defecţiunilor. Valea Oltului a fost blocată miercuri seara în dreptul localităţii Brezoi, din cauza unui copac căzut pe carosabil. S-a circulat pe un singur sens de mers, până când şoferii au decis să ia iniţiativă şi au îndepărtat copacul de pe şosea.
În Râmnicu Vâlcea a căzut faţada unui bloc şi a izbucnit un incendiu la o fabrică de mobilă. Judeţul Vâlcea se află atât sub avertizare de Cod Galben – partea deluroasă şi de câmpie, cât şi sub avertizare de Cod Portocaliu – zona montană, de vânt puternic şi ninsori viscolite, până joi după-amiaza.

Sursa: http://ziare.eclub.ro/