Actualitate

Deschiderea anului școlar 2018 – 2019, la Școala Gimnazială din Filiași

Pe porțile larg deschise ale Școlii Gimnaziale din Filiași, au reapărut elevii bucuroși și emoționați de reîntâlnirea cu colegii, dar și surprinși de faptul că au găsit lucruri frumoase, schimbări-surpriză, atât în curte cât și în interiorul școlii. Alaiul lor, veselia copilărească, glasurile zglobii, parcă au lipsit destul din peisajul orașului de pe Jiu. Acum, atmosfera a reintrat în cadrul normal al unei școli cu copiii reîntorși din vacanță 

 

Oficialități, reprezentanți ai MAI și preoți la festivitatea de deschidere

La deschidere au participat directorul instituției Alin Mondescu, directorul adjunct Dănuț Dinu, primarul Gheorghe Ilie Costeluș, viceprimarul Laurențiu Florescu, reprezentanți ai Poliției. Acestia au adresat elevilor și părinților cuvinte de bun venit și urări de împliniri și rezultate bune în noul an școlar. Festivitatea a fost deschisă cu un tedeum oficiat de preot Hantea Ștefan și preot Mladin Constantin.

„Școala este parcă mai frumoasă ca niciodată!”

,,Curtea interioară a școlii a fost asfaltată în totalitate, Am pregătit elevilor 2 terenuri de sport multifuncționale. De asemenea am înlocuit centrala termică pentru confortul deplin al elevilor. Școala este parcă mai frumoasă ca niciodată! În prezent sunt demarate (se lucrează) la acoperișul școlii. Momentan Școala Gimnazială a obținut avizul de securitate la incendii iar pentru aceasta s-au înlocuit ușile de pe holuri și s-au montat hidranți. Astfel că așteptăm eliberarea autorizației de funcționare ISU. Acestea sunt doar o parte din lucrurile noi pe care le-am făcut pentru elevii noștri”, a spus  Alin Mondescu, directorul Școlii Gimnaziale Filiași.

Primarul a urat succes elevilor

Gheorghe Costeluș Ilie, primarul Orașului Filiași a urat elevilor un an școlar cu rezultate mai bune, cu succese în toate proiectele și programele școlare în care vor activa. Primarul s-a implicat și a sprijinit activitățile edilitare și de modernizare a școlii, pentru desfășurarea actului de învățământ, în condiții mult mai optime. Reprezentantul MAI le-a vorbit elevilor despre faptul că Poliția va asigura protecția elevilor, atât la școală, cât și în drumul dintre școală și casă.