Actualitate

Decizia magistraților: bărbatul care a intrat cu maşina în U.P.U. Craiova nu reprezintă un pericol public

Este decizia magistraţilor Judecătoriei Craiova, care au respins propunerea poliţiştilor de a emite pe numele şoferului un mandat de arestare de 30 de zile. Magistraţii au hotărât ca acesta să fie judecat sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile pentru conducere sub influenţa alcoolului şi distrugere.
Ioan Lupu, în vârstă de 39 ani, din Moldova Nouă, judeţul Caraş Severin, fără ocupaţie, a venit sâmbătă, 19 ianuarie, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova, cu un adolescent de 17 ani şi o femeie. Băiatul avea o problemă minoră la o unghie de la picior. Bărbatul a intrat în curtea spitalului cu viteză şi, fără să oprească atunci când agentul de pază de la poarta instituţiei a vrut să-l întrebe unde merge, a tras maşina în faţa Unităţii de Primiri Urgenţe. I-a dus pe cei doi în sala de aşteptare şi, după câteva minute, a ieşit afară, a ridicat capota autoturismului, s-a urcat la volan, a apăsat pe acceleraţie şi a intrat cu maşina în sala de aşteptare, unde erau zeci de oameni.
O asistentă şi un voluntar au fost răniţi, din fericire, uşor. A fost distrusă toată calea de acces în UPU, geamurile s-au spart, una dintre uşi a fost pur şi simplu spulberată şi un stâlp de susţinere a fost şi el distrus. Maşina s-a oprit chiar în faţa ghişeului de la Triaj. Ulterior, s-a stabilit că bărbatul se afla sub influenţa alcoolului (0,78 g/l alcool pur în aerul expirat, respectiv 1,50 g/l alcool pur în sânge).
Toţi martorii au declarat că a fost un act intenţionat, dar şoferul a susţinut, inclusiv în faţa anchetatorilor, că a încurcat pedalele, acceleraţia cu frâna, iar capota o ridicase pentru că avea probleme la motor.
După ce şi-a petrecut noaptea de sâmbătă/duminică internat la Spitalului de Urgenţă din Craiova, Ioan Lupu a fost reţinut de poliţiştii craioveni pentru 24 de ore. Judecătoria Craiova a respins, însă, luni, 21 ianuarie, cererea de arestare preventivă pe motiv că bărbatul nu ar reprezenta un pericol public. Lupu va fi judecat sub control judiciar pe o perioada de 60 de zile pentru sâvârşirea infracţiunilor de conducere sub influenţa alcoolului şi distrugere. Între timp, la Unitatea de Primiri Urgenţe, în locul uşilor distruse a fost pusă provizoriu o copertină.

Sursa: http://ziare.eclub.ro