Actualitate

„Decât să citim tot felul de recomandări mai bine ne construim propria cură”

În mediul online descoperim sute de diete despre care, însă, medicii nutriţionişti nu au o părere tocmai bună întrucât multe dintre ele pun în pericol sănătatea oamenilor. „Când vedeţi o dietă şi vi se spune că puteţi slăbi cu ajutorul ei 15 – 20 de kilograme într-o lună, să fiţi siguri că este o prostie”.
Medicul nutriţionist Anca Dumitraşcu din Craiova este de părere că cele mai multe dintre dietele recomandate în mediul online sunt de-a dreptul fanteziste. „Citesc şi eu peste tot fel de fel de diete, fel de fel de recomandări, de sfaturi şi mă cutremur. Mereu le spun pacienţilor mei: „Când vedeţi o dietă şi vi se spune că puteţi slăbi cu ajutorul ei 15 – 20 de kilograme într-o lună, să fiţi siguri că este o prostie”, a declarat dr. Anca Dumitraşcu.
Medicul spune că cea mai sigură dietă şi cea mai sănătoasă este cea recomandată de un specialist. „Curele de slăbire ţinute, cum se spune, după ureche, care promit că în câteva zile puteţi avea un corp sculptat, nu fac altceva decât să dea peste cap colesterolul din sânge. Acesta va creşte şi, implicit, creşte riscul unui accident vascular. Totodată, pot să apară blocajele digestive care sunt extrem de periculoase”, mai spune Anca Dumitraşcu.
Specialistul susţine că organismul omului poate pierde într-o lună de dietă naturală doar patru kilograme. „Dieta naturală înseamnă stil de viaţă sănătos. Decât să citim tot felul de recomandări, mai bine ne construim propria dietă. Important este să ne impunem să avem zilnic cinci mese pe zi, mici şi dese. Putem să alegem 30 -35 de alimente sănătoase şi doar pe acelea să le mâncăm în luna în care ne-am propus să ţinem o dietă. Este foarte important ca mesele să conţină alimente cât mai diversificate”, a mai declarat medicul. Dr. Anca Dumitraşcu spune, însă, că persoanele obeze trebuie obligatoriu să consulte un specialist.

Sursa: http://ziare.eclub.ro