Actualitate

Debut oficial al Programului Tranziție Justă!

Ieri, 31 mai 2023, la sediul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene din București, Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, a participat la prima reuniune a Comitetului de Monitorizare a PTJ, care a marcat începutul oficial al programului.
În cadrul acestei reuniuni importante s-a aprobat Regulamentul de Organizare și Funcționare, în timp ce Strategia de Asistență Tehnică, criteriile de selecție, eligibilitate și evaluare tehnică și financiară au fost supuse dezbaterii.
„Am avut ocazia să discutăm cu membri ai Comitetului de Monitorizare și reprezentanți ai Direcției Generale de Politică Regională și Urbană a Comisiei Europene, printre care s-au numărat Aida Liha-Matejicek (Șef Unitate) și Florentina Tăutu (Responsabil Program), mai multe probleme care țin de derularea Programului.
Mesajul transmis de reprezentanții Comisiei și de directorul Autorității de Management al PTJ, Luiza Radu, a fost unul clar și mobilizator: să ne implicăm cu toții pentru a îmbunătăți Ghidurile și a maximiza absorbția fondurilor!
Am fost onorat să reprezint Consiliul Județean Gorj la acest eveniment de importanță majoră și vă invit pe toți să vă alăturați echipei Consiliului Județean Gorj, efortului nostru comun de a face din Programul Tranziție Justă un real succes.
Haideți să lucrăm împreună pentru viitorul nostru durabil!”, a anunțat președintele CJ Gorj, Cosmin Popescu.