Actualitate

De la apă şi canalizare la Ministerul Culturii: numit în funcţia de secretar de stat

Social-democratul Mihai Gherghe, fost consilier local al municipiului Târgu-Jiu şi fost director executiv al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADIA) Gorj de utilităţi publice pentru serviciul de alimentare cu apă şi de canalizare, a fost numit în funcţia de secretar de stat în Ministerul Culturii.
ADIA Gorj este organismul din care fac parte mai multe oraşe şi comune din Gorj, iar operatorul serviciului de alimentare cu apă şi canalizare este APAREGIO, care se află în coordonarea ADIA Gorj. Mihai Gherghe se ocupa cu gestionarea cât mai eficientă a reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare, iar de astăzi se ocupă de domeniul cultural al României.
Mihai Gherghe este absolvent al Facultăţii de Informatică de la Universitatea Craiova şi este absolvent al unui master în Studii de Securitate Naţionala şi Euroatlantică la Universitatea din Craiova.
„Am fost director executiv la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ADIA, unde am fost liantul între primari, operatorul de apă-canal, am avut interacţiuni cu Ministerul Dezvoltării. Pe perioada mandatului meu, numărul de membri a crescut de la 6 la 32, iar numărul UAT-urilor care şi-au delegat serviciul către Aparegio a crescut de la 5 la 17. (…) Să ştiţi că unchiul meu este profesor universitar de istorie veche, un renumit arheolog din România, a făcut descoperiri arheologice şi în Gorj. Am avut discuţii cu unchiul meu. (…) Nu vreau să dezvolt, pentru că nu vreau să îl amestesc în asta. V-am zis doar că am cunoştinţe. Mi-am asumat acest risc, eu zic să vedem mai întâi ce pot să fac. O să fac tot ce îmi va cere ministrul Culturii pentru aplicarea programului de guvernare”, a declarat Mihai Gherghe pentru pandurul.ro cu privire la legătura lui cu domeniul cultural.

Sursa: http://ziare.eclub.ro