Actualitate

Cum vor să-i prindă poliţiştii locali pe elevii şi profesorii care fumează în şcoli

Poliţiştii locali din Târgu-Jiu le-au pus gând rău elevilor şi profesorilor care fumează în incinta şcolilor. Aceştia vor face controale chiar îmbrăcaţi în haine obişnuite, pentru a-i prinde pe cei care nu respectă legea.
Directorul executiv al Poliţiei Locale Târgu-Jiu, Florin Băluţă, a precizat că vor fi sancţionaţi atât elevii, cât şi profesorii care vor fi depistaţi că fumează în curtea sau în interiorul clădirilor în care se desfăţoară cursurile.
„Desfăşurăm acţiuni chiar şi în interiorul unităţilor de învăţământ chiar şi cu personal civil. Verificăm foarte multe aspecte: absenteismul de la ore, fumatul şi consumul de alcool. Conform Legii 349/2002, nici cadrele didactice nu au voie să fumeze în incinta unităţilor de învăţământ. Legea prevede interzicerea fumatului în incinta unităţii de învăţământ, iar acest lucru înseamnă curtea şi în interiorul clădirilor propriu-zise”, spune Florin Băluţă.
De asemenea, poliţiştii locali vor verifica şi dacă se consumă băuturi alcoolice în incinta şcolilor.

Patrule la ieşirea elevilor de la şcoli

Poliţiştii locali din Târgu-Jiu vor supraveghea şcolile şi la ieşirea elevilor de la cursuri, pentru a nu se întâmpla incindente.
„Am cerut programul tuturor unităţilor de învăţământ, pentru ca atunci când este seară şi copiii ies de la şcoală să avem patrule care supravegheze ieşirea lor de la ore. Avem, cumva, împărţite unităţile de învăţământ. Lucrători de la Jandarmerie, Poliţie şi şi Poliţia Locală se află în zona unităţilor de învăţământ pentru prevenirea unor fenomene care tulbură liniştea publică. Mai sunt persoane teribiliste care se mai iau la harţă la ieşirea de la cursuri”, a precizat Florin Băluţă.

Sursa: http://ziare.eclub.ro/