Actualitate

Cum va fi întâmpinat Gheorghe Dincă de deţinuţii din Penitenciarul Craiova: „Să vină, va avea un tratament special”

Gheorghe Dincă este acuzat de comiterea a 8 infracţiuni şi urmează să părăsească arestul central al Poliţiei Capitalei. Imediat ce magistraţii de la Tribunalul Olt vor primi dosarul, vor decide dacă menţin sau nu măsura arestării în cazul inculpatului. Dincă îşi începe viaţa de penitenciar în câteva zile.
Transferul se va realiza în dimineaţa zilei de joi, 16 ianuarie. Mai întâi Dincă va fi dus în arestul poliţiei Slatina, acolo unde a stat în toată perioada în care s-au făcut cercetările la casa unde ar fi avut loc cele două crime de care Gheorghe Dincă este acuzat.
După ce magistraţii se vor pronunţa dacă îl ţin sau nu pe Dincă după gratii, acesta va fi transferat din arestul IPJ Olt la Penitenciarul Craiova, acolo unde deţinuţii deja ştiu că trebuie să sosească. „De cele mai multe ori, deţinuţii încarceraţi pentru viol au parte de altceva. Să vină, va avea un tratament special”, au transmis mai mulţi deţinuţi.
Unii dintre deţinuţi chiar i-au trimis scrisori din închisoare mamei Luizei şi au spus că şi ei cred că Dincă face parte dintr-o reţea de traficanţi de persoane. Fără îndoială, asta îl sperie pe Dincă, spun cei care îl cunosc.
„Îl enervează deţinuţii. Simte că nu mai poate deţine controlul. În faţa lor e un alt om. Se vede că îi este teamă, se plânge că-l înjură, că-l scuipă, că-l ameninţă, că-i vorbesc urât. Probabil, abia acum începe să înţeleagă ce-l aşteaptă după gratii. În realitate, Dincă e un fricos”, au spus surse din cadrul anchetei atunci când Dincă a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava.
Procurorul general Bogdan Licu a confirmat miercuri, 15 ianuarie, rechizitoriul în dosarul Caracal. Conform acestuia, există dovezi suficiente care atestă că Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu au fost ucise de Dincă, au fost violate şi trupurile ambelor fete au fost arse. De aceea, Gheorghe Dincă este acuzat de trafic de persoane, trafic de minori, viol – două infracţiuni, omor calificat – două infracţiuni şi profanarea de cadavre sau morminte – două infracţiuni. În acelaşi dosar este acuzat şi prietenul lui Dincă, Fane Risipiţeanu, care este acuzat de viol.

Sursa: http://ziare.eclub.ro/