Actualitate

Cum şi-a găsit un poliţist din Craiova maşina chiar în faţa inspectoratului

Poliţistul şi-a lăsat maşina în parcarea din faţa Inspectoratului de Poliţie Dolj şi a intrat la muncă. La sfârşitul orelor de program, când a vrut să plece acasă, şi-a descoperit autoturismul vandalizat.
Poliţistul are 49 de ani şi lucrează la Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Dolj. Ca de obicei, la sfârşitul săptămânii trecute a mers la muncă şi şi-a lăsat maşina în faţa sediului poliţiei. Când a vrut să plece acasă, însă, poliţistul a constatat că toată maşina era zgâriată. „Cu un obiect extrem de ascuţit, cineva a zgâriat maşina de jur împrejur, a zâriat capota şi portierele”, a sesizat poliţistul. „A găsit autoturismul proprietate personală, vandalizat, mai mult ca sigur de către un contravenient «nemulţumit» de interacţiunea pe care a avut-o cu colegul nostru. Şi atunci venim şi ne întrebăm: Este poliţistul şi familia acestuia în siguranţă? Care este protecţia oferită de instituţie? Mai are rost să ne facem datoria, conform jurământului depus, dacă nimeni nu se gândeşte la noi?”, au spus reprezentanţii Sindicatului Europol.
În Dolj, nu este primul incident de acest gen. La Calafat, un alt poliţist şi-a găsit maşina distrusă în faţa casei. „Deşi art. 40 din Legea 360/2002 privind Statutul poliţistului prevede că «poliţistul şi membrii familiei sale au dreptul la protecţie din partea structurilor specializate ale statului faţă de ameninţările sau violenţele la care ar putea fi supuşi ca urmare a exercitării atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu acestea» nu s-a aplicat niciodată această prevedere, poliţiştii fiind supuşi zilnic unor riscuri incomensurabile”, au mai declarat reprezentanţii Sindicatului Europol Dolj.
În cauză a fost deschis un dosar penal pentru distrugere, iar poliţiştii încearcă acum să-l găseasc pe cel care a vandalizat maşina colegului de la Rutieră.

Sursa: http://ziare.eclub.ro