ActualitatePolitic

Cum au votat gorjenii?

PSD Gorj a obținut, la alegerile care au avut loc duminică, 46,27%, social-democrații fiind votați de 74.483 de gorjeni. Comparativ cu votul din septembrie 2020, PSD Gorj a crescut în preferințele electoratului din județ cu mai mult de trei procente și aproape 10.000 de voturi. La alegerile precedente, social-democrații au obținut 42,95% , cu 64.525 voturi.
PNL Gorj a obținut, la ultimul scrutin, 26,51% și 42.676 de voturi, cu aproape două procente mai puțin față de 2020, când liberalii au fost votați de aproape același număr de gorjeni, 42.799, însă procentul a fost de 28,48%.
USR nu a intrat, din nou, în Consiliul Județean Gorj, deși a candidat în alianță cu PMP, partid care la alegerile precedente a obținut trei mandate de consilieri județeni.
AUR este partidul care va avea mandate de consilier județean, după ce a obținut 14,03% din voturile gorjenilor.
Deputatul Mihai Weber, președintele PSD Gorj, spune că scorul partidului său este mai bun județ decât în urmă cu 4 ani.
„Pe lângă cele 43 de localități pe care le-am avut, s-au alăturat alte câteva, printre care și Târgu-Jiul”, spune liderul PSD Mihai Weber.
Primarii PSD au obținut scoruri record în județ.
PSD va trebui să facă alianțe în consiliile locale de la Târgu-Jiu și Motru, unde n-a obținut majoritatea. Mihai Weber spune că este timp de negocieri, întrucât noile mandate intră în vigoare peste 3 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *