Actualitate

Cum a reuşit să fugă din ţară fiul unui poliţist din Olt care are de ispăşit 8 ani de închisoare

Fiul unui poliţist din Olt, care a înjunghiat doi oameni şi a stat după gratii doar 2 luni pentru că procurorii au „uitat” să mai ceară prelungirea mandatului de arestare preventivă, a reuşit să fugă. Magistraţii au stabilit că individul este extrem de periculos şi au dispus prelevarea de probe biologice pentru a fi introduse în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare.
Totul a început în noaptea de 17 spre 18 martie 2017, când Marius Iliuţă Bucureşteanu a înjunghiat doi oameni în faţa unui bar din localitatea Vişina, judeţul Olt. Iliuţă a vrut să se răzbune pe una dintre victime pentru că figura ca martor într-un alt dosar în care tânărul era cercetat pentru alte acte de violenţă. Loviturile de cuţit aplicate victimelor au fost extrem de puternice. Laurențiu George Mitrache, de 31 de ani, din municipiul Slatina, si Daniel Murgea, de 22 ani, din comuna Brebeni, au necesitat multe zile de îngrijiri medicale în spital. La zece zile după săvârşirea tentativei de omor calificat, tânărul a fost arestat.
Prima prelungire de mandat s-a realizat, dar cea de-a doua n-a mai fost posibilă pentru că procurorii de la Tribunalul Olt nu au depus solicitarea de prelungire a mandatului de arestare preventivă în termen, aşa cum prevede legea. Astfel, Marius Iliuţă Bucureşteanu a fost pus imediat în libertate.

Prima condamnare: 10 ani de închisoare

Prima instanţă care s-a pronunţat în dosarul de tentativă de omor a fost Tribunalul Olt. Marius Iliuţă Bucureşteanu a fost condamnat, miercuri, 5 decembrie 2018, la o pedeapsă de 10 ani şi 8 luni de închisoare, după ce judecătorii au mai contopit o pedeapsă anterioră a tânărului. Astfel, Tribunalul Olt „contopeşte pedeapsa de 7 ani şi 6 luni închisoare cu pedeapsa de 6 luni închisoare aplicate prin prezenta, rezultând pedeapsa de 7 ani şi 8 luni închisoare (7 ani şi 6 luni la care se adaugă 1/3 din pedeapsa de 6 luni) , la care se adaugă pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 47/28.05.2015 a Judecătoriei Corabia, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa finală de 10 ani şi 8 luni închisoare. (…). Dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat în vederea introducerii în SNDGJ (…)”.

Iliuţă scapă de 2 ani de închisoare

Iliuţă a atacat hotărârea şi Curtea de Apel Craiova i-a redus pedeapsa de la 7 ani şi 6 luni închisoare la 5 ani şi 2 luni închisoare. Astfel, instanţa „cumulează pedeapsa de 5 ani, 2 luni inchisoare şi 800 lei amenda cu pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 47/28.05.2015 a Judecătoriei Corabia, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa finală de 8 ani, 2 luni închisoare şi 800 lei amendă. (…) Menţine restul dispoziţiilor sentinţei penale apelate care nu contravin prezentei decizii penale. (…) Definitivă”, se arată în hotărârea curţii de Apel Craiova.
Hotărârea definitivă a fost dată în urmă cu aproape 4 luni, mai exact pe data de 13 septembrie 2019.
Surse judiciare spun că pe tot parcursul anchetei au observat că „cineva l-a protejat mereu“ pe fiul poliţistului şi nu exclud posibilitatea ca acesta să fi fost avertizat din timp şi să fugă din ţară.
Marius Iliuţă Bucureşteanu a fost dat în urmărire.

Sursa: http://ziare.eclub.ro/