Actualitate

Cum a pierdut Olguţa Craiova

„Craiova nu mai este roşie“. Este ceea ce au scris pe site-urile de socializare sute de craioveni, dar şi ziarişti din presa locală. Oamenii consideră că prin votul din 26 mai au demonstrat că nu sunt de acord cu politica dusă de actualul partid de guvernământ. „Este o lecţie dată, în primul rând, Olguţei Vasilescu. Să nu mai creadă că deţine puterea absolută în Bănie. Iar pe tine, Dragnea, nu, nu te scoatem de la puşcărie“.
PSD a pierdut alegerile europarlamentare la Craiova, deşi toată lumea credea că aici partidul de guvernământ va demonstra că încă este puternic. Campania electorală s-a ţinut mai mult la Craiova. A început cu marele miting din luna aprilie când membrii PSD s-au lăudat că au ieşit în stradă să-i susţină peste 40 000 de oameni. Pe site-urile de socializare au apărut atunci zeci de comentarii în care se spunea că salariaţii Regiilor au fost obligaţi să vină la miting. „Când am scris că mătuşa mea a fost ameninţată că-şi pierde locul de muncă de la Regia de Apă dacă nu vine la miting, toţi pesediştii mi-au sărit în cap şi au zis să vin cu dovada. Votul din 26 mai este dovada. Votul nostru arată că aţi adus oamenii cu forţa la miting”, a scris Marian Covaci pe contul său de Facebook.
În campania electorală pentru europarlamentare, în decurs de câteva zile, Lia Olguţa Vasilescu a adus la Craiova mai mulţi miniştri şi de trei ori pe Liviu Dragnea. Acesta din urmă a spus că oltenii l-au încurajat şi i-au promis că nu-l vor lăsa la greu. „Mulţi dintre voi mi-aţi spus: «Liviule, nu te lăsa!» Mi-a mai zis cineva: «Chiar dacă te arestează, să nu renunţi, că venim să te scoatem de acolo». Sper să nu ajungem acolo. Asta este dorinţa lui Iohannis, pentru că este îngrozit de noi”, declara preşedintele PSD.
După numărarea voturilor, craiovenii au scris pe reţelele de socializare: „Aţi pierdut pe mâna voastră alegerile. Mereu s-a spus despre Craiova că este oraşul roşu, că suntem ciuma roşie. Am demonstrat că nu e aşa”, „Este o lecţie dată, în primul rând, Olguţei Vasilescu. Să nu mai creadă că deţine puterea absolută în Bănie. Iar pe tine Dragnea, nu, nu te scoatem de la puşcărie”.
Locul I a fost câştigat la Craiova de Alianţa 2020 USR PLUS. La nivelului judeţului Dolj, PSD a câştigat cu 40%, deşi spera să obţină peste 65 % din voturile valabil exprimate.

Sursa: http://ziare.eclub.ro