Actualitate

Cu struțu-n garsonieră

Când Poliţia Judeţeană Mehedinţi a fost sesizată că un localnic din Drobeta-Turnu Severin creşte în locuinţa sa un struţ, imediat o echipă formată din reprezentanţi ai mai multor instituţii: Poliţie, Protecţia Animalelor, Direcţia Sanitar-Veterinară au mers la locul indicat şi au descoperit că informaţia se confirmă. Un bărbat de 30 de ani, din Drobeta-Turnu Severin, creştea struţul într-o garsonieră, dintr-un bloc aflat la marginea oraşului, sperând că va atrage cât mai puţin atenţia.
Cu această ocazie, autorităţile au aflat şi că proprietarul mutase, de fapt, struţul din curtea casei în care locuia, la bloc, tot în urma unor reclamaţii venite din partea vecinilor, nemulţumiţi de zgomotul pe care-l făcea pasărea.
Acesta a mai explicat că are grijă de pasăre de când era pui şi că intenţiona să îi construiască un spaţiu special într-o altă zonă a oraşului, iar la bloc voia să-l ţină doar câteva zile.
Poliţia l-a amendat pe proprietar cu 3.000 de lei, iar inspectorii DSV Mehedinţi i-au pus în vedere să mute din nou pasărea la curte, într-un spaţiu adecvat.
Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au recunoscut că struţul era hrănit aşa cum trebuie, dar au remarcat şi lipsa de spaţiu pe lângă faptul că acesta nu era unul corespunzător creşterii de animale.
„În cauză, s-a aplicat o sancţiune contravenţională în sumă de 3.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 205/ 2004, privind protecţia animalelor, raportat la Norma nr 21/ 2003. De asemenea, reprezentanţii instituţiilor care au efectuat verificările i-au pus în vedere celui în cauză să întreprindă măsurile necesare pentru deţinerea legală a struţului”, au transmis reprezentanţii Poliţiei Mehedinţi.
Proprietarul struţului a mai fost amendat şi cu alte ocazii pentru că nu a respectat legislaţia în privinţa animalelor pe care le deţine.