Actualitate

La Craiova, beculeţele de Crăciun sunt montate la mijloc de octombrie

Muncitorii au început deja montarea a peste 1 milion de beculeţe pe străzile oraşului. Autorităţile vor să termine împodobirea oraşului până pe 23 noiembrie când la Craiova se va organiza Târgul de Crăciun.
Chiar dacă afară sunt 20 de grade şi mulţi craioveni nu au renunţat încă la tricouri, muncitorii au început să monteze instalaţiile pentru sărbătorile de iarnă. Părerile craiovenilor sunt împărţite. Unii spun că altele ar trebui să fie preocupările autorităţilor locale, alţii consideră că nu deranjează pe nimeni dacă beculeţele se montează cu mai bine două luni înainte de Crăciun.
Reprezentanţii Primăriei Craiova spun că vor ca anul acesta să inaugureze Târgul de Crăciun cu o săptămână înainte de 1 Decembrie. „Este un număr foarte mare de beculeţe care trebuie montate, atent amplasate şi verificate. Este un buget aprobat la începutul anului pe care oricine îl poate găsi pe site-ul Primăriei, dar valoarea exactă a facturii se va cunoaşte abia după finalizarea întregului proces de montare a luminiţelor. Oricum, avem cele mai economice becuri, s-a ajuns la o soluţie foarte bună, în sensul că toate instalaţiile consumă cam cât două calorifere electrice”, a declarat Marina Andronache, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova. Bradul de Crăciun din Piaţa Mihai Viteazul se va monta tot înainte de 23 noiembrie.

Sursa: http://ziare.eclub.ro