Actualitate

Cosmin Popescu vrea pace în SJU

Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, a chemat conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu și doctorii de aici ca să ajungă la o înțelegere, întrucât în astfel de „bătălii” pacienții devin nevinovate victime colaterale. Apelul pacifist este unul de bun-simț, întrucât este de neimaginat într-o societate normală ca tocmai finanțatorii sistemului de sănătate să fie victimele sistemului finanțat de ei.
Reacția lui Cosmin Popescu vine după ce chirurgul Claudiu Soare a cerut demisii din conducerea unității, acuzând o serie de probleme în funcționarea spitalului.
Consiliul Județean Gorj are în derulare mai multe investiții de modernizare a spitalului, atât din fonduri europene, cât și cu bani din bugetul propriu.
Cosmin Popescu anunță că urmează să fie finalizată procedura de licitație și pentru modernizarea spitalului de la Dobrița. Investiția se ridică la peste 27 de milioane de lei și presupune inclusiv realizarea unui parc fotovoltaic.
Șeful CJ Gorj anunță că, la începutul anului viitor, vor fi alocați bani de la bugetul propriu și pentru modernizarea Secțiilor Chirurgie 1 și 2, ORL și Oftalmologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă.