Actualitate

Copacii care au rupt Craiova în două

Cu ocazia Centenarului, conducerea Colegiului Naţional Carol I din Craiova a hotărât să vopsească toţi copacii din curtea şcolii în culorile tricolorului. Pe toţi pomii, albastrul a fost vopsit în partea de jos, galben la mijloc, iar roşu deasupra.
Iniţiativa i-a aparţinut directorului Colegiului Naţional Carol I. Conform reprezentanţilor şcolii, vopseaua folosită a fost una specială astfel încât pomii să nu fie afectaţi.
Unii trecători, când au văzut prin gardul şcolii copacii vopsiţi în culorile tricoorului, au salutat iniţiativa. Alţii au catalogat-o ca fiind o metodă ieftină de a arăta că eşti patriot. Nu acelaşi subiect a fost, însă, dezbătut pe reţelele de socializare. Aici, oamenii au discutat despre corectitudinea aşezării celor trei culori. „Sunt în ordine culorile. Te uiţi de jos in sus pentru ca aşa este conceput şi pomul. Şi este ordinea corectă”… „Ba sunt prost puse, albastru trebuia sus, vezi că te uiţi strâmb”… „Bine, mă, eşti tu deştept!”… „Dacă se punea cu roşul în jos, însemna drapel în bernă, folosit la zile de doliu naţional”, au comentat internauţii. Aceştia au dezbătut inclusiv cum este corect să citim culorile tricolorului: roşu, galben şi albastru sau albastru, galben şi roşu. „Copacii ăştia sunt în curtea unei şcoli. Mai bine i-ar învăţa corect pe copii cum să folosească simbolurile naţionale. Pun pariu că toţi spun roşu, galben şi albastru!”… „Şi cum ai vrea, frăţioare? Invers? S-a întors lumea de tot cu susul în jos!”… „Românul e întors aşa cam dintotdeauna. Problema e că nu ne mai revenim”, au comentat craiovenii pe reţelele de socializare.
Conform Constituţiei României, Art. 12 – Simboluri naţionale
(1) Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu.
(2) Ziua naţională a României este 1 Decembrie.
(3) Imnul naţional al României este „Deşteaptă-te române”.
(4) Stema ţării şi sigiliul statului sunt stabilite prin legi organice.

Sursa: http://ziare.eclub.ro