Comuna Stejari – realizări și proiecte unicat!
Deși se află bine „ascunsă” între codrii de… stejar care au vârste și de 600 de ani, Comuna Stejari a început să devină o așezare faimoasă, datorită implementării unor proiecte unice și ambițioase, ale tânărului primar, Robert Ionuț Păiuși. „Sindromul Hagi” a ajuns și la Stejari, astfel că deja Academia de Fotbal este în fazele de început. În viitorul foarte apropiat, într-un dispensar clinic, cetățenii comunei vor avea posibilitatea să meargă la stomatolog, cardiolog sau kinoterapeut, chiar la ei în comună. La aceste două proiecte mai sensibile, se adaugă și unul major, acela de extindere și modernizare a rețelelor de apă din comună.
Investiție în micii fotbaliști
Conducerea primăriei din Stejari investește în jur de 40.000 de lei pentru pregătirea micilor fotbalişti. Înscrierile pentru noua academie au început, iar părinții micuţilor interesați ne pot contacta. La academia de fotbal se pot înscrie copiii născuţi în anii 2006, 2007 şi 2008, atât din Stejari, cât şi din localităţile învecinate. Copiii vor fi antrenaţi de tehnicienii care s-au ocupat până anul acesta de echipa de fotbal AS Stejari. Primarul Robert Păiuşi a explicat de ce preferă să investească în tineri. „Nu se merită pentru majoritatea primăriilor care investesc bani în liga a IV-a. Ori de termini campionatul pe locul I, ori de termini pe locul al XVI-lea, tot aceeaşi satisfacţie ai. Asta pentru că nu ai bani să promovezi şi bagi bani în fotbalişti pe care nu-i mai poţi numi aşa, de la 20 şi ceva de ani în sus. Nu o să mai facă performanţă, aşa că mai bine investeşti bani în copii. Din zece copii, dacă iese unul bun şi se alege ceva de el, măcar ai o bucurie şi o satisfacţie”, a declarat Robert Păiuşi, primarul comunei Stejari.
Valea Amaradiei va fi arealul de selecție
Administraţia locală va asigura cheltuielile privind achiziţia echipamentelor sportive, pregătirea şi deplasările. „Vom selecta 36 de copii din localitățile de pe Valea Amaradiei. Vor fi pregătiţi de antrenorii echipei noastre şi vor desfăşura activitate pe baza sportivă din Stejari. Suntem în tratative ca din toamnă să colaborăm cu Mihai Dina, fost fotbalist al Craiovei. Să fie un fel de mentor al copiilor”, ne-a mai spus primarul Robert Păiuși.
Conducerea primăriei are în grijă sănătatea cetățenilor
Autorităţile locale din comuna Stejari pun un accent deosebit pe sănătatea cetăţenilor. Clădirea în care îşi desfăşoară activitatea medicii de familie şi unde există cabinetul stomatologicva beneficia de modernizări, fiind obţinută finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). „Investiţia prevede reabilitarea, modernizarea şi dotarea dispensarului. După ce se vor încheia lucrările, vom aduce şi un medic kinetoterapeut, dar şi un medic cardiolog. Vrem să facem un centru medical cu strictul necesar. Clădirea arată jalnic, nu s-a mai investit de 30 de ani”, a declarat Robert Păiuşi, primarul comunei Stejari.
Modernizarea rețelelor de apă, tot prin PNDL
Administraţia locală din Stejari a obţinut fonduri pentru modernizarea reţelelor de apă. Proiectul cuprinde şi extinderi. „Este un proiect de 2 milioane de euro, pentru reabilitarea, modernizarea şi dotarea instalaţiei de apă. Vom fora încă trei puţuri noi. Staţia de tratare va fi modernizată. De asemenea, vom face şi extinderi ale reţelei pe o lungime de 4,5 kilometri în cătunele Judele şi Băltina. Lucrările au fost scoase la licitaţie. Estimăm că ambele lucrări vor fi finalizate în anul 2019, perioada mai-iunie”, a precizat primarul Păiuși.
Autorităţile locale vor încerca să obţină bani europeni prin Programul Operaţional Regional (POR) în vederea construirii unei săli de sport, dar şi pentru reabilitarea şi modernizarea Școlii Gimnaziale nr.1. Lucrările au fost estimate la 1,5 milioane euro.