Actualitate

Comportamentul revoltător al unei vatmaniţe în timp ce transporta zeci de călători. „Doamnă, sunteţi un pericol”

Imaginile revoltătoare au fost postate pe o reţea de socializare şi au atras sute de comentarii. Femeia incriminată a recunoscut pe Facebook că ea conducea tramvaiul şi a explicat că s-a comportat neadecvat doar ca să-şi păstreze calmul în faţa unei cliente care o jignise. Mai mult, a dat de înţeles că majoritatea vatmanilor şi mulţi şoferi de autobuze procedează la fel.
Totul s-a întâmplat în dimineaţa de 7 mai, în zona „Institut”, din centrul Craiovei.
Mihaela Lisu Tănăsie a povestit pe pagina sa de Facebook că a urcat în tramvaiul nr 207 fără bilet ştiind că are dreptul să-l cumpere de la vatman. Femeia care conducea tramvaiul a refuzat, însă, să-i elibereze tichetul.
„Am rugat-o în repetate rânduri să-i plătesc biletul şi nu a vrut. Doamna era ocupată”, a povestit Mihaela Lisu Tănăsie.
Vatmaniţa a fost filmată când, în acelaşi timp, vorbea la telefon, dar şi fuma. „Este inadmisibil. Cum să pui în pericol în halul ăsta viaţa oamenilor?”, „Poliţia ar trebui să se autosesizeze. Nu mai vorbim de şefii de la Regia de Transport”, au scris, revoltaţi, internauţii.
Vatmaniţa acuzată a intrat pe unul dintre grupurile unde postarea a fost distribuită şi a explicat: „Dragi membri ai acestui grup… mă numesc Bumbucea Emilia şi, văzând comentariile dumneavoastră, mă simt datoare cu o explicaţie: da, vorbeam la telefon pentru că vatmanii şi oferii ţin legătura cu dispeceratele prin telefon… da, fumam pentru că am preferat să-mi aprind o ţigară decât să-i răspund doamnei la injurii. Din păcate, avem contact cu tot felul de caractere. Am preferat să vă dau explicaţiile acestea doar pentru a vă informa că atât şoferii, cât şi vatmanii fac tot posibilul să vă transporte în cea mai mare siguranţă. Vă mulţumesc”, a scris femeia. Răspunsul dat de vatmaniţă nu a fost deloc pe placul oamenilor. „Doamnă, sunteţi un pericol. În mâinile dumneavoastră sunt vieţile celor pe care-i trasportaţi. Să vă fie ruşine!”, „Dacă şi dumneavoastră, şi şoferii de autobuze ţineţi legătura cu dispeceratul prin telefon, înseamnă că şi conducerea Regiei de Transport ar trebui trasă la răspundere. Cum să spuneţi astfel de aberaţii?”, au reacţionat călătorii.
Directorul RAT Craiova a precizat că vatmaniţa va fi „cercetată disciplinar şi sancţionată conform legii”.

Sursa: http://ziare.eclub.ro