Actualitate

Cod galben de viituri rapide pe râurile Drincea, Desnăţui şi Motru

Începând de marţi, 14 mai a.c., de la ora 18.00, judeţul Mehedinţi se va afla sub incidenţa atenţionării meteorologice COD GALBEN ce vizează cantiăţi însemnate de apă, valabilă până miecuri dimineaţă, la ora 10.00.
Totodată este în vigoare o informare meteorologică privind posibilitatea manifestării unor averse, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului şi căderi de grindină, până vineri, 17 mai a.c., la ora 10.00. De asemenea, în perioada 14.05.2019, ora 18.00 – 15.05.2019, ora 16.00, va intra în vigoare o atenţionare hidrologică COD GALBEN de viituri rapide pe râurile mici, scurgeri de apă de pe versanţi, torenţi şi pâraie, cu posibilitatea depăşirii cotelor de atenţie pe râurile Drincea, Desnăţui şi Motru. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a înştiinţat toate comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, dar şi instituţiile cu rol în gestionarea fenomenelor meteorologice prognozate, în vederea luării măsurilor ce se impun în astfel de situaţii. Totodată, la nivelul ISU Mehedinţi au fost dispuse măsuri suplimentare privind pregătirea tehnicii şi mijloacelor de intervenţie, pentru a se interveni eficient, în sprijinul populaţiei, în scopul diminuării şi înlăturării efectelor, în cazul în care va fi nevoie.
„În situaţia manifestării vântului puternic şi căderilor de grindină, recomandăm populaţiei să rămână în spaţii închise care le asigură protecţia şi să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâţi. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanţă faţă de copaci sau stâlpi de electricitate”, spune Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al ISU Drobeta. Având în vedere posibilitatea averselor cu acumulări semnificative de apă, ISU Mehedinţi recomandă populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curăţarea şanţurilor şi rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

Sursa: http://ziare.eclub.ro