Actualitate

Ce s-a întâmplat cu tinerii care s-au filmat în timp ce fac liniuţe şi drifturi prin oraş, rulând cu superviteză

Mai mulţi tineri din Râmnicu Vâlcea s-au filmat făcând liniuţe, drifturi prin oraş şi mergând cu 180 km/h pe un bulevard circulat, iar unul dintre ei a urcat clipul pe YouTube. Isprava lor s-a finalizat cu dosar penal.
La scurt timp după ce Poliţia Rutieră Vâlcea a aflat despre faptele teribiliştilor, aceştia au fost luaţi la întrebări, chiar dacă între timp au şters „probele” – filmările.
În urma audierii, şoferii, un tânăr de 20 de ani şi un altul de 30 de ani, ambii din Râmnicu Vâlcea, au rămas fără permis de conducere şi s-au ales şi cu dosar penal.
Potrivit unor surse, poliţiştii vâlceni îi aveau de mai mult timp în atenţie, tinerii teribilişti nefiind la prima abatere rutieră.
Reamintim că în urmă cu o săptămână, pe data de 23 februarie, un tânăr a postat pe vlogul personal de pe You Tube un videoclip în care erau surprinse imagini cu maşini care goneau nebuneşte cu peste 180 km / h (minutul 09.07) pe un bulevard din Râmnicu Vâlcea, făceau liniuţe lângă cel mai mare centru comercial din oraş şi drifturi în parcarea unor societăţi comerciale.
Filmarea a devenit rapid virală, strângând zeci de mii de vizualizări, a ajuns în atenţia mass-media şi a Poliţiei Rutiere din Râmnicu Vâlcea. Cel care a postat imaginile este un tânăr vlogger din Râmnicu Vâlcea, Bogdan, de 20 de ani, pasionat de maşini. Obişnuieşte să realizeze dese filmări în care compară performanţele bolidului său cu ale altor maşini, dar unele dintre faptele imortalizate intrau în contradicţie cu legislaţia rutieră.
Postarea care a dus la ridicarea permisului său şi a unui prieten a intitulat-o sugestiv: „BMW Seria 6 V8 vs. 640i (LINIUŢE + DRIFTURI)!”. În clip erau surprinse cu o dronă, în zona unui mall, în plină zi, imagini cu scurte întreceri între două maşini – „liniuţe”. Ulterior, scena s-a mutat pe un bulevard din sudul oraşului, pentru „a mai trage nişte cadre cu puţină acţiune”. Pe o porţiune din acest bulevard, aşa cum reiese şi din imaginile postate, tinerii au circulat cu 181 km/h. La final, într-o parcare retrasă, din zona industrială a oraşului, s-au filmat în timp ce făceau drifturi.
În videoclip apăreau clar nu doar feţele protagoniştilor, ci şi declaraţiile acestora, fapt ce a constituit o mărturisire a încălcării legislaţiei rutiere: „Salut, eu sunt Bogdan şi astăzi am revenit cu un nou clip… Mergem să ne întâlnim cu Tibi, vom face şi o liniuţă, bineînţeles…” sau „Îi dăm puţin (talpă – n.r.), mă?”, „Hai”. Poliţia Rutieră din Râmnicu Vâlcea a luat imediat măsuri împotriva şoferilor teribilişti: „Potrivit articolului 339, legat de împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice, aliniatul 2 care prevede că participarea în calitate de conducător de vehicul la întreceri neautorizate pe drumurile publice şi care se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la un an sau cu amendă, momentan, cei doi şoferi din Râmnicu Vâlcea, de 20 şi respectiv 30 de ani, s-au ales cu dosar penal şi le-au fost reţinute permisele de conducere. Le-au fost eliberate dovezi de conducere fără valabilitate”, ne-a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, Cătălin Udrea.
Ce înseamnă acest lucru? Că doar procurorul de caz are posibilitatea în această situaţie să le prelungească celor doi şoferi dovezi de conducere până la finalizarea anchetei. Fără aceste dovezi, nu mai au voie să se urce la volan.
Bulevardul Dem Rădulescu din sudul oraşului Râmnicu Vâlcea a constituit de-a lungul timpului un soi de magnet pentru împătimiţii de viteză, situându-se în clasamentul arterelor rutiere din municipiu ca număr de amenzi pentru viteză peste limita admisă.

Sursa: http://ziare.eclub.ro/