CE Oltenia, prioritate națională!

În vreme ce actuala guvernare urează românilor multă sănătate de la o distanță sigură de orice virusel, stând mai mult prin crama de la vila Lac 3 și dând ordine pe Skype, pesediștii gorjeni nu uită că viața normală trebuie reluată după terminarea luptei cu coronavirusul. Iar una dintre problemele pe care oameni precum deputatul Mihai Weber, liderul pesediștilor gorjeni, senatorii Florin Cârciumaru și Scarlat Iriza, președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, ori fostul prefect al județului, domnul Ciprian Florescu, le văd ca find de o maximă importanță este salvarea Complexului Energetic Oltenia!
Luptători cu vechi stagii pe frontul supraviețuirii CEO, acești fruntași ai pesediștilor gorjeni nu uită, în contextul epidemiei de COVID-19, pe fondul instituirii stării de urgență în România și având în vedere scăderea drastică a producției Complexului Energetic Oltenia, faptul că angajatorul cel mai mare din România riscă să intre în colaps.
Guvernul Orban a introdus un amendament care prevede ca ajutorul financiar, acordat pentru achiziționarea Certificatelor de carbon, să fie rambursat în termen de 6 luni, termen care ar fi imposibil de respectat chiar și în condiții normale.
Pe acest motiv, deputatul Mihai Weber a depus un amendament la Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 12/2020 care prevede modificarea termenului de rambursare a împrumutului, extinzându-l la 2 ani (comparativ cu 6 luni, prevederea actuală).
Dacă dorea într-adevăr salvarea CEO, obiectiv strategic de primă importanță pentru securitatea energetică a României, Guvernul ar fi trebuit să adopte obligatoriu această măsură încă de la începutul crizei – lucru care nu s-a întâmplat.
Și atunci, stăm și ne întrebăm ce fel de guvernare are această țară, dacă acei care au fost puși la cârma destinelor acestui popor nu reușesc nici măcar să înțeleagă prioritățile României?