Actualitate

Ce a păţit un bărbat care a lovit cu piciorul un poliţist

Un poliţist de la Poliţia Rutieră Dolj a avut nevoie de 35 de zile de îngrijiri medicale după ce a fost lovit puternic în umăr de un bărbat, chiar în maşina poliţiei. Fără să aibă vreo implicare, bărbatul a început să înjure doi agenţi de la Rutieră care îl opriseră în trafic pe şoferul unei Dacii. Poliţiştii l-au imobilizat, dar, în drum spre secţie, omul s-a dezlănţuit. Între timp, scandalagiul a fost condamnat la închisoare şi încarcerat.
Totul s-a întâmplat în urmă cu trei ani. Dragoş Tudorel Rădoi, acum în vârstă de 31 de ani, tocmai iesise dintr-un club când a văzut un echipaj de poliţie care legitima şoferul unei Dacii şi a început să înjure. Pentru că bărbatul recalcitrant nu a vrut să arate niciun document, poliţiştii au chemat ajutoare. Rădoi a fost imobilizat şi urcat în maşină pentru a fi condus la secţie.
„În noaptea de 15 martie 2016, în timp ce se afla pe bancheta din spate a Loganului, Dragoş Rădoi l-a lovit cu piciorul în umărul drept pe agentul Marian Sîrbu, care se afla la volan. În urma loviturii, agentul Sîrbu a dat cu mâna de bordul maşinii şi a suferit leziuni pentru vindecarea cărora a avut nevoie de 35 de zile de îngrijiri medicale”, au reţinut procurorii în rechizitoriul întocmit ulterior. După incident, Dragoş Tudorel Rădoi a formulat plângere împotriva poliţiştilor pentru purtare abuzivă, însă procurorii au clasat cauza privind aspectele sesizate şi au trimis dosarul în instanţă cu un singur capăt de acuzare: ultraj.
Vara trecută, magistraţii de la Judecătoria Craiova au dat şi prima soluţie în dosar. „În temeiul art. 257 alin. 1 şi alin. 4 din Noul Cod penal raportat la art. 193 alin. 2 din Noul Cod penal, Condamnă pe inculpatul Rădoi Dragoş Tudorel la pedeapsa de 1 (un) an închisoare cu executare în regim de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj”.
Dragoş Tudorel Rădoi a atacat, însă, hotărârea Judecătoriei Craiova şi procesul a continuat. În urmă cu două săptămâni, însă, Curtea de Apel Craiova a respins acţiunea inculpatului ca fiind nefondată şi a dispus definitiv încarcerarea bărbatului pe o perioadă de un an de zile.
Cei din anturajul lui Rădoi nu par surprinşi de tot ce s-a întâmplat. „Nu suportă gaborii, de aia a ajuns aici. Mereu a avut ceva împotriva lor”, a declarat unul dintre apropiaţii bărbatului.
Poliţistul lovit este cel care a scos la iveală în toamna anului 2016 cum a încercat să fie mituit de mama unui băiat acuzat că a violat o minoră alături de alţi tineri. Femeia dorea ca agentul Marian Sârbu să dea o soluţie favorabilă fiului său în dosarul de urmărire penală şi i-a oferit 900 de lire sterline.

Sursa: http://ziare.eclub.ro