Actualitate

Cazul bebeluşului abandonat într-o casă părăsită, fără uşi şi ferestre: mărturiile halucinante ale mamei

Femeia care şi-a abandonat trei zile în frig copilul, într-o casă fără uşi şi ferestre, a avut puterea să meargă şi la lucru, la spitalul din Balş. Care era planul dezvăluit anchetatorilor.
Infirmiera în vârstă de 40 ani, din Morunglav, judeţul Olt, văduvă de aproximativ doi ani, a născut cu opt zile în urmă un băieţel, iar la două zile l-a abandonat într-o casă fără uşi şi ferestre, unde acesta a supravieţuit trei zile cu doar o masă pe zi. Femeia care i-a dat viaţă şi-a continuat viaţa de zi cu zi ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Până când nou-născutul a fost descoperit de un vecin, acesta fiind alertat de plânsul micuţului, femeia a mers chiar la lucru, la cel mic venind o dată pe zi, pentru a-l alăpta. Audiată de către anchetatori vineri, 31 ianuarie 2020, femeia de 40 ani, infirmieră la Spitalul Orăşenesc Balş, a făcut declaraţii contradictorii. La început, le-a spus poliţiştilor şi procurorului că nu ea este cea care ar fi dat viaţă acelui copil. După ce a fost supusă unei expertize medico-legale şi astfel s-a stabilit că a născut de curând, femeia şi-a schimbat declaraţiile, însă în continuare a fost incoerentă. Le-a spus anchetatorilor mai întâi că a vrut să nască la spitalul din Slatina, unde s-ar fi prezentat fără cartea de identitate, motiv pentru care personalul medical ar fi trimis-o acasă.
Atunci s-ar fi declanşat travaliul, iar femeia ar fi luat decizia să nască neasistată, în locuinţa ei din Morunglav. Ar fi ţinut acolo copilul de duminică şi până în dimineaţa zilei de marţi, când, de teama că ar fi putut fi descoperit, l-a înfăşurat într-o pătură, l-a pus într-o cutie de carton şi l-a dus într-un imobil abandonat, care nu are uşi şi ferestre, şi care a aparţinut bunicilor femeii. Aici s-ar fi întors la cel mic o dată pe zi, când îl alăpta luându-l în maşină. Femeia le-a spus anchetatorilor că planul său era să-l ţină pe cel mic în acel imobil o perioadă, până când le-ar fi putut explica socrilor săi că a născut. Teama de reacţia socrilor, care au în grijă, în cea mai mare parte a timpului, băiatul în vârstă de 4 ani, dar şi de cea a fiicei sale (femeia mai are o fată în vârstă de 21 ani, căsătorită, şi un băiat de 4 ani) ar fi mânat-o să gândească un astfel de plan care a pus viaţa copilului în pericol. Conform prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş – Mihaela Bădan, Tatiana Truţă va fi supusă unei expertize psihiatrice, miercuri, 5 februarie 2020, pentru a se stabili dacă femeia a avut discernământ. Între timp, apar informaţii conform cărora femeia ar fi dornică să-şi vadă copilul de-abia născut şi să petreacă timp alături de el la Terapie Intensivă, unde acesta este internat, la Spitalul Clinic de Urgenţă Craiova, în stare gravă, din cauza hipotermiei de carea suferit şi a stării septice. Mai mult, bărbatul care i-ar fi tată celui mic şi-ar dori, la rândul său, să-l recunoască legal. Deocamdată, încadrarea juridică a rămas cea de rele tratamente aplicate minorului şi se fac în continuare cercetări in rem, nefiind dispusă vreo măsură împotriva femeii.

Sursa: http://ziare.eclub.ro/