Actualitate

Cățelușa l-a încălzit pe copil cu propriul trup

Un copil de aproape şapte ani care a dispărut vineri seară în comuna doljeană Rast a fost căutat toată noaptea de autorităţi şi a fost găsit abia sâmbătă dimineaţa, aproape dezbrăcat.
Manuel Cătălin B., un copil în vârstă de 6 ani şi 11 luni, a dispărut de acasă vineri, 5 octombrie, în jurul orei 18.00, din comuna doljeană Rast. Era împreună cu mama şi cele două surori, în condiţiile în care tatăl copiilor este plecat la muncă în străinătate. La un moment dat, femeia a sesizat că Manuel este de negăsit. Nu era prima dată când dispărea din curtea casei, dar de fiecare dată copilul a fost găsit. De data aceasta, nu s-a mai întâmplat aşa. După ce şi-a căutat băiatul pe la toţi vecinii, femeia a sunat la 112. Poliţiştii, ajutaţi de zeci de localnici din comuna Rast, au început imediat căutările. S-a apelat inclusiv la un elicopter cu termoviziune, după lăsarea întunericului.
În dimineaţa zilei de sâmbătă, 6 octombrie, un cioban a anunţat autorităţile că a văzut un copil dezbrăcat, doar în pantaloni, în apropierea cimitirului din localitatea Negoi, situată la aproape 10 kilometri de Rast, comuna de unde dispăruse copilul. Peste puţin timp, un jandarm l-a zărit pe băieţel pe câmp, în apropierea zonei indicate de cioban. Băieţelul nu vorbeşte, dar când l-a văzut pe salvator a acceptat imediat ajutorul, chiar şi să îmbrace tricoul jandarmului. Copilul se uita în permanenţă după căţeluşa care aştepta alături. Căţeluşa a fost cea care, cred salvatorii, l-a încălzit şi protejat pe copil întreaga noapte. Rudele au confirmat că cei doi sunt de nedespărţit. Manuel a fost dus cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova. Momentul care i-a impresionat pe toţi cei aflaţi la faţa locului a fost când au văzut că animalul nu a vrut să-şi lase singur micul stăpân şi a sărit în salvare.
Medicii au confirmat că Manuel este în afara oricărui pericol. Luna trecută, o altă fetiţă de 3 ani din Dolj, a fost găsită nevătămată, tot după o noapte de căutări.

Sursa: http://ziare.eclub.ro