Actualitate

Capitala muzicii, pe Valea Oltului

Prin organizarea a trei evenimente de marcă, toate în premieră, municipalitatea din Râmnicu Vâlcea intenţionează să transforme oraşul, în acest an, în Capitala Muzicii.
Administraţia locală din Râmnicu Vâlcea vrea să organizeze în acest an, în premieră, un festival house de talia renumitului «Untold», la finele lunii iunie, apoi să găzduiască Gala de Decernare a Premiilor «Media Music Awards», în iulie, în centrul oraşului, iar în toamnă, la inaugurarea unui obiectiv sportiv – cultural, un concert cu André Rieu sau Goran Bregović. Deocamdată, s-au făcut paşi uriaşi pentru primul eveniment – cel cu festivalul house, pentru celelalte două discuţiile sunt înaintate. Se ştie însă suma pe care o implică decernarea Trofeelor «Music Awards» şi locul de desfăşurare, iar în privinţa celor două nume sonore din muzica internaţională, totul depinde de disponibilitatea fiecărui artist. Cu atât mai mult cu cât aceştia vor fi prezenţi în ţara noastră şi la alte concerte.

„Deep Forest Fest”, cel mai mare festival de muzică electronică din Oltenia

Râmnicu Vâlcea va înregistra anul acesta o premieră în industria muzicii, prin organizarea unui eveniment ce se doreşte a rivaliza cu celebrul „Untold”.
Este vorba despre primul festival de muzică electronică din regiunea Oltenia: «Deep Forest Fest», un festival house, iniţiat de vâlceanul Cristian Toma. Evenimentul se va organiza în perioada 28 – 30 iunie, pe un platou, aflat deasupra oraşului, pe unul dintre dealurile care îl împrejmuiesc, şi care va fi amenajat special pentru acest eveniment de către Primăria Râmnicu Vâlcea.
„Acesta se va organiza într-o zonă periferică a oraşului, pe un islaz din Feţeni, care va fi amenajat special de către administraţia locală, cu acest prilej”, au declarat reprezentanţii Primăriei.
Deocamdată cinci mari nume ale momentului şi-au anunţat prezenţa la eveniment: Dirty Nano din Timişoara, Ştefan Biniak – „DJ-ul din Berlin”, Adrian Eftimie – b2b cu DJ Optik „care sunt cei mai buni DJ din România”, Manuel Riva – „cel care a mixat la Untold, foarte talentat, are peste 80 de milioane vizualizări pe YouTube” şi Andrei Rizo – „foarte bun producător şi DJ”.
„Locul ales este excelent, din multe puncte de vedere: avem spaţiu, vizibilitate maximă, drumul perfect, avem parcare, iar panorama asupra oraşului este excelentă. Din punctul nostru de vedere este perfect. Locul este superb. Este vorba despre un festival de muzică electronică, care se bazează foarte mult pe curentul deep house, de aici şi numele Deep Forest Fest. Deep house este un gen de muzică electronică mai aşezat”, ne-a confirmat initiatorul evenimentului Cristi Toma.

Media Music Awards, în centrul Râmnicului, pentru 600.000 de lei

Media Music Awards reprezintă singurele premii muzicale din România bazate pe monitorizările reale radio – tv ale industriei broadcast. Există mari şanse ca în acest an, după ce a tot fost organizat la Sibiu şi apoi la Bucureşti, evenimentul să fie găzduit de Râmnicu Vâlcea. Dacă se va concretiza, va fi o premieră din toate punctele de vedere pentru micuţul oraş de provincie de pe malul Oltului. Gala de decernare a Premiilor Media Music Awards transformă orice loc în punctul zero al industriei muzicale autohtone. Primarul Mircia Gutău s-a arătat încântat de promovarea pe care o poate oferi un astfel de eveniment: „Vedete din ţară şi din străinătate vor fi prezente la evenimentul care se va transmite în direct şi în reluare în 19 ţări. Vă închipuiţi ce înseamnă acest lucru! Prin evenimentul din iulie, Râmnicul s-ar putea face cunoscut în întreaga lume. Ar fi o treabă senzaţională pentru noi”.
Edilul Mircia Gutău a confirmat organizarea evenimentului, pentru reporterii Adevărului, dându-ne două informaţii în premieră – faptul că se va organiza în data de 10 iulie, în centrul Râmnicului, iar suma pe care o implică, deşi nu este certă, este de aproximativ 600.000 lei.
Pe „Covorul roşu” păşesc de fiecare dată nume celebre, artişti care au dominat topurile în ultimul an, precum şi multe vedete din showbiz-ul autohton care, astfel, pot fi văzuţi şi pe viu, nu doar la TV sau pe reţelele de socializare. Iar acasă pleacă cu trofeele cei care au avut cele mai multe difuzări radio-TV şi vizualizări pe YouTube. În plus, acţiunea se mai remarcă şi prin regia scenică specială: sunet, lumini, scenotehnică, videotehnică, efecte speciale.

Inima cultural-sportivă a oraşului va fi redată râmnicenilor în toamnă printr-un concert grandios

Iar surprizele care tind să transforme Râmnicu Vâlcea în Capitala Muzicii, în acest an, nu se opresc aici. La inaugurarea Arenelor Traian, un spaţiu dedicat sportului şi culturii, redat vâlcenilor după ce mai bine de 20 de ani în care a zăcut în paragină, municipalitatea intenţionează să invite să concerteze la Vâlcea nume sonore al muzicii internaţionale. Goran Bregović sau André Rieu se numără printre opţiunile municipalităţii.
„Vrem să-l aducem fie pe Bregović, dacă va fi disponibil în septembrie, sau pentru un concert în aer liber chiar pe André Rieu. Pentru acest festival de muzică am ţinut foarte mult cont de părerea tinerilor care-şi doresc foarte mult acest lucru”, a explicat edilul Mircia Gutău. „Ştiu că se mai intenţionează, dar nu este deocamdată nimic bătut în cuie, un concert grandios, la inaugurarea Arenelor Traian, în prima decadă a lunii septembrie, după cum se preconizează. Deocamdată nu se ştie sigur protagonistul”, ne-a spus şi purtătorul de cuvânt, Daniel Ionescu.
Istoria Arenelor Traian – un simbol al oraşului Râmnicu Vâlcea – a început să se scrie cu mai bine de patru decenii în urmă, când au reprezent cel mai mare complex sportiv alături de Sala Sporturilor. De-a lungul vremii a găzduit spectacolele Cenaclului Flacăra, dar şi nume sonore din muzica naţională şi internaţională şi de pe scena teatrului românesc. După Revoluţie au fost lăsate în paragină. Mii de copii s-au antrenat pe acest teren. Unul dintre ultimele mari evenimente găzduite după Revoluţie a fost dedicat manifestărilor pentru Eclipsa Totală de Soare, care la Râmnicu Vâlcea a avut vizibilitate maximă. Autorităţile îşi doresc, prin noul proiect de milioane de euro, să redea râmnicenilor inima cultural-sportivă a oraşului. Inaugurarea obiectivului va avea loc în toamna acestui an.

Goran Bregović sau André Rieu la Arenele Traian

Goran Bregović, unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi artişti balcanici, are deja organizat un concert în ţara noastră la Bucureşti, pe data de 2 aprilie, unde va evolua alături de o orchestră simfonică formată din 42 de artişti, trei violonişti şi un cor de şase persoane.
Renumitul violonist André Rieu va concerta şi el în premieră anul acesta la Cluj Napoca, alături de orchestra sa, Johann Strauss, tot în primăvară, în perioada 4 – 7 aprilie. „Regele Valsului” va susţine în România nu mai puţin de patru concerte pe BT Arena, în cadrul turneului său mondial din acest an. Primul show din inima Transilvaniei a devenit sold-out în primele 3 ore de la punerea în vânzare a biletelor, iar povestea s-a repetat, motiv pentru care s-a decis organizarea unor concerte pe perioada a patru zile.

Sursa: http://ziare.eclub.ro