Actualitate

Câine împuşcat din senin chiar în faţa stăpânului

Un bărbat din judeţul Dolj care-şi ara terenul agricol de lângă casă a auzit o bubuitură puternică şi şi-a văzut câinele cum cade la pământ. Când şi-a dat seama că fusese împuşcat, a sesizat o asociaţie pentru protecţia animalelor.
Daniela Popovici, proprietara Asociaţiei pentru protecţia animalelor Măriuţa, povesteşte că a primit un telefon de la un bărbat din comuna doljeană Poiana Mare care i-a spus disperat că cineva tocmai îi împuşcase câinele. „Când am ajuns acolo, la faţa locului, nu mi-a venit să cred. Căţelul zăcea fără suflare lângă terenul agricol pe care stăpânul îl ara. Cel mai probabil vânătorii au făcut asta. Nu este prima dată când se întâmplă astfel de evenimente”, a declarat Daniela Popovici. Femeia a luat câinele de la faţa locului pentru a i se face necropsia. „Voi sesiza toate organele competente şi voi cere ca cei vinovaţi să plătească. Anul trecut au mai fost omorâţi în acelaşi mod alţi opt câini”, a mai spus proprietara Asociaţiei „Măriuţa”.
„În cauză s-a deschis dosar penal pentru uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept. Aşteptăm şi rezultatul necropsiei pentru a se stabili cu exactitate dacă acest câine a fost împuşcat”, a declarat Mihaela Gârd, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.

Sursa: http://ziare.eclub.ro