Actualitate

Braconier prins cu 25 kilograme de peşte în barajul de la Turceni

Un braconier din localitatea Plopşoru a fost prins, aseară, pe barajul de pe Jiu, din localitatea Turceni, cu o cantitate de 25 kilograme de peşte.
Un reprezentant al Agenţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Gorj a sesizat jandarmeria. „Un echipaj de jandarmi din cadrul Detaşamentului Mobil s-a deplasat în localitatea Turceni, pe cursul râului Jiu, unde a fost depistată o persoană de 43 ani, domiciliată în comuna Plopşoru, care pescuia ilegal utilizând o barcă pneumatică şi două setci monofilament. Persoana în cauză avea asupra sa cantitatea de 25 kg de peşte de diferite specii şi dimensiuni, precum şi aproximativ 200 metri liniari de setcă“, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Gorj.
Jandarmii au întocmit persoanei în cauză actele procedurale pentru comiterea faptelor de „pescuitul resurselor acvatice vii cu unelte de pescuit având ochiul de plasă sub dimensiunile minime legale şi pescuitul cu alte unelte sau scule neautorizate, conform prevederilor din O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura“.
Astfel de acţiuni vor fi demarate şi în perioada următoare.

Sursa: http://ziare.eclub.ro