Actualitate

Bilete vândute ca pâinea caldă: cozi uriaşe la un meci de handbal

Pentru a obţine bilete la un meci de handbal din Liga Naţională, s-au creat cozi ca pe vremurile comuniste la carne. Meciul dintre SCM Râmnicu Vâlcea şi CSM Bucureşti se va juca miercuri cu casa închisă. Cererea de bilete a fost de patru ori mai mare decât numărul de locuri disponibile în Sala Sporturilor Traian din Râmnicu Vâlcea, unde se va disputa partida.
Mâine, 13 martie se va disputa cel mai important meci al acestui sezon din Liga Naţională de Handbal Feminin. Partida dintre SCM Rm. Vâlcea şi CSM Bucureşti va începe la ora 21.00. Pentru că o persoană nu poate achiziţiona mai mult de patru bilete, de luni cozile la ghişeu au fost precum cele din vremurile de aur ale fostei echipe Oltchim, care a creat o tradiţie a acestui sport în Râmnicu Vâlcea. Pentru a fi siguri că vor prinde un loc la acest meci, oamenii s-au aşezat de luni dimineaţa la coadă, deşi casele de bilete se deschideau abia după ora 14.00. Situaţia s-a repetat şi astăzi. Unii au aşteptat şi câte şapte ore pentru a prinde un bilet. Directorul Direcţiei Judeţene de Tineret (DJT), Bogdan Marinescu a recunoscut că o asemenea solicitare de bilete nu a mai fost de pe vremea în care juca Oltchim Râmnicu Vâlcea: „Ultima dată când au mai fost aşa cozi a fost la meciul România – Lituania”, a spus acesta. Organizatorii şi-au exprimat speranţa ca pe viitor microbiştii să dea dovadă de acelaşi interes şi să-şi facă abonament şi pentru meciurile următoare. „Dacă vom obţine victoria mâine, vom câştiga „Liga Naţională a Florilor”, a mai a declarat directorul DJT Vâlcea reporterilor TV Vâlcea 1.
Meciul de miercuri ar putea decide cui va reveni în acest sezon titlul naţional la handbal feminin. SCM Râmnicu Vâlcea este clasată în acest moment pe primul loc în clasament în Liga Naţională de Handbal Feminin, având un meci mai puţin faţă de rivala CSM Bucureşti. Dacă va câştiga mâine va avea 18 victorii la activ.

„Va fi un meci al orgoliilor. De meciul acesta depinde campionatul”

Antrenorul SCM Râmnicu Vâlcea, Florentin Pera, a declarat că se aşteaptă la o replică în forţă a tigroaicelor: „Nu va fi un meci deloc uşor având în vedere că echipa din Bucureşti este una dintre cele mai valoroase echipe din Liga Campionilor. Şi noi am demonstrat că suntem o echipă în sensul adevărat al cuvântului. Am avut un parcurs perfect până acum. Am reuşit să ne menţinem pe primul loc, câştigând şi Supercupa României. Sper ca atmosfera incendiară din sală să nu le intimideze. Cred că dacă ar fi fost o sală de 10.000 de locuri, tot nu ar fi fost suficient, având în vedere cererea de bilete”, a declarat antrenorul, printre altele, postului TV local VTV.
Şi antrenorul secund Mia Rădoi, o fostă mare handbalistă a Vâlcii, a declarat că există şansa de se câştiga campionatul: „Consider meciul cu CSM o finală. Va fi un meci al orgoliilor. De meciul acesta depinde campionatul”.

Ecran uriaş în centrul Râmnicului pentru ca meciul să fie vizionat live

Pentru a veni în întâmpinarea suporterilor care nu au reuşit să obţină un bilet la meci, Clubul SCM va amplasa în centrul municipiului Râmnicu Vâlcea un ecran de 7 X 4 m, în Scuarul ”Mircea cel Bătrân” pe care să fie urmărit meciul în direct „prin amabilitatea şi cu acceptul TVR”.
„Îi aşteptăm pe suporterii care nu vor putea viziona meciul în Sala Sporturilor să susţină handbalistele noastre la kilometrul zero al oraşului şi sperăm ca la sfârşitul jocului să ne bucurăm cu toţii de un succes deosebit al echipei SCM Râmnicu Vâlcea”, au transmis cei de la club printr-un comunicat de presă.
Sala Sporturilor Traian din Râmnicu Vâlcea are o capacitate de 2.200 de locuri. 200 dintre bilete vor reveni suporterilor CSM Bucureşti, după cum prevede regulamentul sportiv. Preţul unui bilet a fost de 10 lei, ca la orice meci din campionat.

Sursa: http://ziare.eclub.ro