Actualitate

Barmaniţă jefuită cu brutalitate de doi adolescenţi

Un bar din Drăgăşani, judeţul Vâlcea, a fost scena unei tâlhării puse la cale de doi fraţi. Acum, amândoi sunt după gratii, graţie unei camere de luat vederi cu ajutorul căreia au fost prinşi.
Fapta a fost comisă în noaptea de 22 ianuarie, în jurul orei 3.00. Profitând de faptul că sunt ultimii clienţi din local, doi fraţi de 17 şi 18 ani din Grădinari – Olt au bătut-o pe barmaniţă de la care au luat un telefon mobil, iar din casa de bani au furat 1.100 de lei.
Adolescenţii au profitat de faptul că femeia moţăia la o masă din local, aşteptând să plece clienţii, ca să poată închide barul.
Unul dintre tâlhari s-a dus pe la spatele ei şi i-a înconjurat gâtul cu braţul, pentru a o imobiliza, în timp ce celălalt s-a dus în spatele tejghelei după bani. Atacatorul a fost surprins să vadă că femeia, bine făcută, a opus rezistenţă. S-a chinuit un pic, după care i-a cerut ajutorul fratelui, ca să poată s-o pună la pământ. Apoi au fugit cu banii şi cu telefonul victimei.
Întreaga scenă a fost filmată de sistemul de supraveghere video al localului. Fiind vorba despre violenţă extremă, imaginile au trebuit blurate înainte de a fi prezentate publicului.
Barmaniţa a sunat ulterior la 112 pentru a anunţa ce se întâmplase, iar cercetările au fost imediat demarate de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Drăgăşani, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgăşani. În cauză s-a deschis dosar de cercetare penală pentru tâlhărie.
Pe baza imaginilor imortalizate de camerele de luat vederi ale barului, anchetatorii au reuşit să-i identifice pe autori, chiar dacă aceştia au încercat să-şi ascundă feţele. Despre aceştia au descoperit că erau din alt judeţ, fraţi de mamă. Două zile mai târziu, tâlharii aveau să fie încătuşaţi cu ajutorul mascaţilor direct la domiciliul lor. Telefonul victimei găsit asupra unuia dintre suspecţi i-a dat de gol în momentul în care aceştia încercau să-i convingă pe oamenii legii că sunt nevinovaţi.
„În urma investigaţiilor desfăşurate şi a exploatării datelor şi informaţiilor obţinute, poliţiştii au efectuat la data de 24 ianuarie, o percheziţie domiciliară, pe raza comunei Grădinari, judeţul Olt, la locuinţa a doi tineri de 17 şi 18 ani, bănuiţi de comiterea faptei, fiind descoperit un telefon mobil care ar fi rezultat din comiterea infracţiunii de tâlhărie”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea, Cătălin Udrea.
Vineri, 24 ianuarie, în urma probatoriului administrat, tâlharii au fost prezentaţi instanţei, fiind arestaţi preventiv şi pentru 30 de zile, potrivit IPJ Vâlcea.

Sursa: http://ziare.eclub.ro/