Actualitate

Au început lucrările de reabilitare energetică la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu

Sub bagheta președintelui Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, a demarat implementarea proiectului „Creșterea eficienței energetice a clădirii Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, str. Progresului, nr. 18”, din cadrul Contractului de finanțare nr. 73760 din 23.06.2022.
Proiectul a fost depus pentru finanțare în cadrul Apelului de proiecte PNRR/2022/C5/2/B.2.1/1, Componenta 5 – Valul renovării, axa 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice.
„Consiliul Județean Gorj acordă o mare importanță serviciilor medicale de calitate și a obținut finanțări consistente pentru investiții în sistemul sanitar din Gorj.
Nu în ultimul rând, echipa Consiliului Județean Gorj își cere scuze anticipat pentru eventualele neplăceri cauzate de derularea lucrărilor, care pot afecta confortul pacienților și al personalului medical.
Lucrările de reabilitare vor include izolarea termică a fațadelor, hidroizolația pereților spre exterior, înlocuirea tâmplăriei PVC, montarea de pervazuri, refacerea finisajelor, reabilitarea grupurilor sanitare, montarea unui sistem de umbrire, refacerea trotuarelor, reparații la șarpantă și învelitoare, înlocuirea sistemului de colectare și transport a apelor pluviale, înlocuirea parazăpezilor, montarea ușilor de acces cu mânere antipanică, reabilitarea instalațiilor electrice, termice și sanitare, înlocuirea cazanelor pentru prepararea agentului termic, montarea unui chiler, a panourilor fotovoltaice și solare, precum și a unei instalații electrice pentru autovehicule electrice.”, a făcut public, Cosmin Popescu, pe Facebook.