Atac cu topoare pe moşia lui Gigi Neţoiu

Scandalul a avut loc în localitatea doljeană Cetate între paznicii lui Gigi Neţoiu şi Mircea Dinescu, cei doi fiind proprietarii mai multor terenuri în zonă.
Incidentul a avut loc în ziua de duminică, 16 ianuarie. Un bărbat din localitatea Cetate, paznic pe moşia lui Mircea Dinescu, a fost prins de oamenii lui Gigi Neţoiu pe un teren al fostului acţionar de la Dinamo.
„Era cu caprele în via domnului Neţoiu. I s-a spus să nu mai vină cu animalele pe acolo, dar nu a înţeles. I-am spus să plece, a plecat şi după câteva minute a venit fiul bărbatului cu un topor şi a vrut să mă omoare. A vrut să-mi dea în cap, dar m-am ferit şi m-a lovit în mână, apoi a spart geamul maşinii cu toporul. Zicea că l-am bătut pe taică-său, dar nu e adevărat, ne-am împins reciproc, nu l-am lovit”, povesteşte Adrian Cotereanu, unul dintre paznici.
Bărbatul prins cu animalele pe terenul lui Gigi Neţoiu are, însă, altă versiune. „Eu sunt paznic pe moşia lui Mircea Dinescu. Toată lumea ştie că sunt om serios, gospodar, îmi văd de treabă. Pe mine mă lasă domnul Dinescu să-mi duc caprele în zona aia, dar nu am ştiut că domnul Dinescu a vândut via aia lui Gigi Neţoiu. Şi când m-au văzut acolo cu animalele, m-au luat la bătaie. Aveau un topor şi un ciomag. Doar unul dintre ei m-a lovit. Eu nu l-am atins. Sunt om credincios. Sunt şi mai în vârstă, nu puteam eu să mă pun cu ei, oameni tineri. Eu i-am spus copilului ce am păţit şi el s-a dus peste ei. Ăsta e adevărul. Neţoiu îşi pune oamenii să ne bată. Nu sunt primul pe care ei îl bat. Mai sunt oameni bătuţi în Cetate de ai lu’ Neţoiu”, povesteşte, la rândul său, Sebastian Răducan.
Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, conflictul a fost aplanat de poliţiştii deplasaţi la faţa locului. În cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovirea sau alte violenţe, ameninţare şi distrugere. Cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.