Actualitate

Asistentă şefă la Oncologie condamnată pentru fraude cu asigurările de sănătate

Simona Creţu, asistentă şefă la Secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu, a fost condamnată de Judecătoria Târgu-Jiu într-un dosar penal care priveşte decontarea unor tratamente şi servicii medicale fictive.
Aceasta a recunoscut faptele pentru care a fost trimisă în judecată de procurori şi a fost condamnată, în procedură simplificată, la plata unei amenzi penale în sumă de 10.000 de lei. De asemenea, instanţa de judecată a mai dispus anularea a 85 de documente falsificate pe parcursul mai multor ani, în baza cărora asistenta şefă a câştigat, în mod fraudulos, prin care firma pe care o deţinea, sume de bani din bugetul asigurărilor de sănătate.

Bani încasaţi pentru servicii şi tratamente fictive

Conform anchetatorilor, firma Paliativ Med SRL, unde asociat unic figura Simona Creţu, a primit de la Casa de Asigurări de Sănătate, numai în anul 2014, peste 46.000 lei, prin acte de decontare în fals a unor servicii medicale de îngrijire la domiciliu. Prejudiciul înregistrat a fost recuperat de la inuclpată, care nu mai are „dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pe o perioadă de 1 an de la rămânerea definitivă a sentinţei”, se mai arată în sentinţa Judecătoriei Târgu-Jiu.

Sursa: http://ziare.eclub.ro