Asistenţă medicală la domiciliu pentru vârstnici

Bătrânii singuri care locuiesc în Târgu-Jiu vor putea solicita asistenţă medicală la domiciliu. Asistenţa se va acorda în baza unei anchete sociale şi va consta în consiliere psihologică, ajutor la efectuarea de cumpărături dar şi însoţirea la medicul de familie în caz de nevoie.
Direcţia pentru Protecţie Socială Târgu-Jiu, prin Centrul Magnolia, oferă asistenţă la domiciliu pentru persoanele vârstnice singure sau cu probleme de sănătate care au nevoie de ajutor.
Echipa de specialişti formată din asistent social, psiholog, asistent medical comunitar şi îngrijitor la domiciliu, oferă servicii de asistenţă şi suport, informare şi consiliere psihologică, ajutor la prepararea hranei, hrănirea beneficiarului, însoţirea acestuia pentru rezolvarea problemelor la diferite instituţii, ajutor la efectuarea de cumpărături dar şi însoţirea la medicul de familie în caz de nevoie.
Alina Toader, directorul Direcţiei de Protecţie Socială Târgu-Jiu, a declarat că asistenţa se acordă în baza unei anchete sociale. Asistenţii vor putea să se deplaseze la domiciliul solicitantului pentru a oferi ajutorul necesar.
Reprezentanţii autorităţilor locale au în derulare şi o colaborare cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială Gorj, pentru depistarea tuturor cazurilor de persoane care au nevoie de ajutor specializat. Este vorba inclusiv de persoanele cu handicap mediu. Direcţia de Protecţie Socială Târgu-Jiu aşteaptă inclusiv solicitări de la bătrâni sau de la familiile acestora. Angajaţii instituţiei se vor legitima în momentul în care se prezintă la domiciliul vârstiniclor. În prezent sunt 16 persoane în evidenţa Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Târgu-Jiu care ar avea nevoie de un astfel de sprijin din partea autorităţilor.
De asemenea, vârstnicii mai pot beneficia de şedinţe de recuperare pentru diferite afecţiuni, oferite de studenţii Facultăţii de Ştiinţe Medicale şi Comportamentale. Mai multe relaţii despre activitatea de îngrijire a bătrânilor singuri la domiciliu pot fi obţinute de la Centrul Magnolia din Târgu-Jiu.

Sursa: http://ziare.eclub.ro