Actualitate

Arborii bătrâni din Parcul Central din Târgu Jiu pun în pericol operele de artă ale lui Brâncuşi

Arborii aflaţi în apropierea operele din piatră ale marelui sculptor Constantin Brâncuşi din Parcul Central, din municipiul Târgu Jiu, vor fi expertizaţi, pentru a nu exista riscul să cadă pe lucrările de artă.
În Parcul Central din municipiul Târgu Jiu există copaci şi de peste 100 de ani. În cazul în care se va constata că există un pericol atât pentru turişti, cât şi pentru operele de artă, aceştia vor fi tăiaţi şi înlocuiţi. „Sunt arbori bătrâni, care pot reprezenta o ameninţare pentru lucrări. Pentru că este nevoie de foarte multe avize pentru a face tăierile necesare, s-a mers pe varianta de curăţire şi sunt arbori din care a rămas doar trunchiul“, a spus viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Adrian Tudor.
În Parcul Central există aproximativ 3.000 de arbori. Intervenţiile se pot face doar cu avizul Ministerului Culturii, pentru că tot parcul face parte din zona de protecţia a Ansamblului monumental „Calea Eroilor“ „Există un risc, pentru că sunt mulţi copaci bătrâni. Unii pot să se rupă şi să afecteze operele brâncuşiene din parc“, a precizat Doru Strâmbulescu, directorul Centrului „Constantin Brâncuşi“.

Sursa: http://ziare.eclub.ro