Actualitate

Ar fi putut da lecții mafiei siciliene!

O femeie a fost arestată la domiciliu de Tribunalul Vâlcea după ce a şantajat o persoană timp de aproape un an şi a obţinut astfel peste 15.000 de euro.
Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea a transmis joi, printr-un comunicat, că o femeie este cercetată de procurori pentru comiterea infracţiunilor de trafic de influenţă şi şantaj.
Parchetul a afirmat că la data de 2 mai 2022, femeia a pretins de la o denunţătoare suma de 1100 euro „în schimbul traficării influenţei pe care a susţinut că ar avea-o asupra unui medic din cadrul DGASPC Vâlcea, pentru a obţine trecerea într-un grad de handicap grav nerevizuibil, pentru fiul acesteia, sumă pe care a şi primit-o la data de 20.05.2022”.
De asemenea, anchetatorii au stabilit că femeia a şantajat persoana respectivă timp de aproape un an.
„În perioada 21.06.2022-20.05.2023, inculpata, prin mai multe mesaje de ameninţare (cu probleme judiciare — inclusiv cu existenţa unui dosar penal şi arestare, respectiv condamnare la închisoare, cu «călăii» care ar face parte din mafie, care ar supraveghea-o în Italia pe denunţătoare şi copiii acesteia, cu mesaje privind afectarea vieţii şi integrităţii corporale ale copiilor, etc.) şi alte documente (fotografii cu copiii persoanei vătămate, pretins a fi monitorizaţi, cu mandat european de arestare pretins a fi fost emis faţă de denunţătoare şi o hotarare judecătorească care ar fi stat la baza emiterii acestui mandat — ultimele două plăsmuite), în scopul obţinerii de foloase patrimoniale, a constrâns-o pe persoana vătămată să-i plătească, în mai multe rânduri, sume de bani în euro, totalizând suma de 15.480 euro, toate acestea profitând de constrângerea psihică la care a supus-o pe persoana vătămată”, se arată în comunicat.
Femeia a fost prezentată joi, Tribunalului Vâlcea cu propunere de arestare preventivă, iar instanţa a decis arestarea acesteia la domiciliu. Decizia a fost atacată de procurori şi urmează să fie soluţionată de Curtea de Apel Piteşti.