Actualitate

Aproape 50 de cazuri în care au existat suspiciuni de consum ilicit de energie electrică

Distribuţie Oltenia a organizat un număr de 4.819 acţiuni pentru prevenirea şi combaterea fenomenului de racordare ilegală la reţeaua de distribuţie a energiei electrice în intervalul octombrie – decembrie 2019.
Fenomenul prezintă un risc ridicat de incendii, daune materiale şi pierderi de vieţi omeneşti şi are impact direct asupra calităţii alimentării cu energie electrică a consumatorilor. Peste 4.819 cazuri în care au existat suspiciuni de consum ilicit de energie au fost verificate în perioada octombrie – decembrie 2019. Sustragerea energiei electrice din reţeaua de joasă tensiune reprezintă un risc atât pentru cei care se racordează în mod ilegal, cât şi pentru consumatorii din vecinătate.
„Orice intervenţie neautorizată, precum şi utilizarea unor instalaţii improvizate, pot genera oricând accidente grave sau incendii, ducând la pierderi de vieţi omeneşti şi daune materiale semnificative”, atrag atenţia reprezentanţii DSP Mehedinţi.
În plus, consumul fraudulos de energie influenţează calitatea serviciilor, determină variaţii de tensiune şi întreruperi ale alimentării cu energie electrică, provocând astfel disconfort mai ales pentru persoanele care consumă energie electrică având contracte încheiate de furnizare a energiei electrice şi respectând prevederile legale in vigoare.
Departamentele specializate din cadrul Distribuţie Oltenia organizează acţiuni în colaborare cu organele de specialitate ale Poliţiei pe linia prevenirii şi combaterii caracterului infracţional al faptelor. În caz de suspiciune de sustragere de energie electrică, de deteriorare, modificare, blocare a funcţionarii echipamentului de măsurare a energiei electrice, modificare a componentelor instalaţiilor energetice, executare sau folosire de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, sunt sesizate organele de urmărire penală competente.
În cele 7 judeţe în care operează Distribuţie Oltenia au fost verificate 4819 locuri de consum şi au fost identificate 547 cazuri în care au existat suspiciuni de consum ilicit de energie electrică, împărţite după cum urmează: Argeş – 103 cazuri, Dolj – 149 cazuri, Gorj – 12 cazuri, Mehedinţi – 48 cazuri, Olt – 112 cazuri, Teleorman – 83 cazuri şi Vâlcea – 40 cazuri.

Sursa: http://ziare.eclub.ro/