Actualitate

Aparat pentru efectuarea de intervenţii de hernie de disc achiziţionat de Secţia de Ortopedie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă

Secţia de Ortopedie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu s-a dotat cu un aparat medical cu ajutorul căruia pot fi realizate operaţii de hernie de disc.
Aparatul a fost achiziţionat din fonduri private, atrase de către conducerea Secţiei. Pentru realizarea operaţiilor de hernie de disc la spitalul din Târgu-Jiu mai este nevoie de angajarea unui medic neurochirurg.
„S-a reuşit achiziţia unui microscop operator Leica M680 pentru intervenţiile la nivelul coloanei vertebrale (hernii de disc procedeu mininvaziv) sau chirurgie plastică reconstructivă. Este un prim pas în constituirea şi organizarea unui compartiment de chirurgie spinală pe care am dorit să-l înfiinţăm pe Secţia ortopedie în colaborare cu un neurochirurg care va fi prezentat în momentul în care vom începe activitatea. Achizitia acestui microscop operator a fost posibilă prin donaţiile unor prieteni din mediul privat care ne-au susţinut necondiţionat în acţiunile noastre, cărora doresc să le mulţumesc în numele colectivului ortopedie şi a Spitalului Judeţean de Urgenţă Tg.-Jiu“, a transmis şeful Secţiei de Ortopedie pe pagina sa de Facebook.

Sursa: http://ziare.eclub.ro