Actualitate

Anunț important pentru mediul de afaceri din Gorj

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a lansat Apelul de proiecte pentru dezvoltarea întreprinderilor și antreprenoriatului în cadrul Programului Tranziție Justă 2021-2027. Amănunte ne oferă chiar Cosmin Popescu, președintrele Consiliului Județean Gorj:
„Într-un efort de a susține potențialii beneficiari, Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia a propus o listă orientativă a codurilor CAEN corelate cu domeniile identificate în Strategia Regională de Specializare Inteligentă Sud-Vest Oltenia 2021-2027. Acest lucru va facilita pregătirea proiectelor și va asigura o evaluare obiectivă a cererilor de finanțare.
Perioada de depunere a proiectelor este 20 decembrie 2023 – 20 martie 2024!
În data de 15 noiembrie 2023, Consiliul Județean Gorj a organizat o reuniune a Grupului de coordonare a tranziției la neutralitatea climatică, în cadrul căreia Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia a prezentat propunerea listei orientative a codurilor CAEN corelate cu domeniile strategice.
În vederea depunerii proiectelor este esențial să justificați corelația codului CAEN cu domeniile identificate în Strategia de Specializare Inteligentă!
Această justificare va face parte din Planul de afaceri, iar beneficiarii trebuie să demonstreze că activitatea propusă nu este exclusă de domeniile menționate în cadrul Anexei la Schema de măsuri de ajutor de stat.
Lista propusă este orientativă, iar respectarea prevederilor Ghidului Solicitantului este esențială pentru elaborarea și depunerea proiectelor.
Doar împreună, avem capacitatea de a construi o economie durabilă și de a modela un viitor sustenabil pentru comunitatea de afaceri din Gorj, contribuind astfel la crearea de noi oportunități pentru generațiile ce vor urma!
Mai multe detalii, precum și lista completă a codurilor CAEN, puteți consulta accesând următoarele link-uri:
https://www.cjgorj.ro/comunicat-de-presa-reuniune-a…/
https://www.adroltenia.ro/…/Lista-orientativa-coduri…”, a transmis Cosmin Popescu pe pagina sa de socializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *