Actualitate

A vrut să se sinucidă, ameninţând că se aruncă de la 15 metri, lângă sediul unei televiziuni: „Era puţin speriată de Poliţie”

O tânără din Călimăneşti, care a încercat miercuri să se sinucidă în centrul municipiului Râmnicu Vâlcea, a fost salvată de un pompier – alpinist.
O tânără de 21 de ani, cu probleme psihice, din Călimăneşti, a încercat să se sinucidă, urcându-se pe o clădire din centrul municipiului Râmnicu Vâlcea, situată lângă sediul unui post local de televiziune. Fata a ameninţat că se aruncă de la o înălţime de 15 metri.
Sinucigaşa nu este la prima tentativă şi a refuzat în permanenţă să discute cu poliţiştii trimişi la locul intervenţiei, pe motiv că a mai avut altercaţii cu aceştia în trecut. În schimb, a acceptat mâna întinsă de pompierii vâlceni, care au preluat rolul de negociatori şi au convins-o să renunţe la gândurile sinucigaşe, cel puţin pentru o perioadă.
Unul dintre pompieri a urcat după tânără pe clădire şi a avut o discuţie cu aceasta. Plt. maj. Ciprian Ghincea avea să declare ulterior reporterului TV Vâlcea 1 că fata era „puţin speriată de poliţie” şi că „ar vrea să stea cât mai mult timp sus”. Potrivit aceleiaşi surse, a refuzat să spună motivul pentru care-şi doreşte să moară, dar a lăsat să se înţeleagă că are o situaţie mai dificilă în familie: mai mulţi fraţi, o nepoţică… Ulterior, fata a fost predată unui echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vâlcea, pentru a fi internată în Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, pompierii s-au deplasat la faţa locului în urma unui apel telefonic venit din partea unui trecător.
Ca să pară că are intenţii clare, fata a încercat să se taie la mâini cu nişte cioburi pe care le-a găsit pe acoperişul clădirii. A jonglat cu un schelet din scaun de metal şi apoi s-a cocoţat între acoperiş şi un balcon. A pus şi o condiţie ca să coboare: să nu vadă nici un poliţist în apropiere.
Imobilul pe care se urcase se află chiar în centrul municipiului Râmnicu Vâlcea, în curte interioară a unui ansamblu de clădiri de locuinţe, societăţi comerciale şi o biserică. La ultimul etaj al clădirii vecine se află sediul postului local de televiziune „Vâlcea 1”.

Sursa: ziare.eclub.ro/